• Nyheter
  • Handskar som skyddar både händer och tänder

Nyheter

Handskar som skyddar både händer och tänder

Handskar som skyddar både händer och tänder
Handsktillverkaren Guide presenterar handsken 5005 M som har insydda magnetplattor där man kan fästa spikar och skruvar under arbetet.

    
 

Handsken 5005 M, från Guide, har insydda magnetplattor där man kan fästa skruvar och spikar istället för att stoppa dem i munnen.

 

Den nya handsken har insydda magnetplattor i ovansidan, som är tillverkad av flexibel spandex. Här kan man fästa spikar och skruvar under arbetet, och enkelt plocka dem vartefter man behöver dem. Med spikar och skruvar lätt tillgängliga på handsken frestas man inte att stoppa dem i munnen och risken för tandskador minskar, påpekar man från företaget.


Förstärkningar och bra grepp

Handsken ger bra grepp i både vått och torrt tillstånd. Fingertoppar och tummar är förstärkta och det finns knogskydd och en kardborrespänning vid handleden. Handsken är fri från krom och är tvättbar.

Nyheter

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.