• Nyheter
  • Handskar som skyddar både händer och tänder

Nyheter

Handskar som skyddar både händer och tänder

Handskar som skyddar både händer och tänder
Handsktillverkaren Guide presenterar handsken 5005 M som har insydda magnetplattor där man kan fästa spikar och skruvar under arbetet.

    
 

Handsken 5005 M, från Guide, har insydda magnetplattor där man kan fästa skruvar och spikar istället för att stoppa dem i munnen.

 

Den nya handsken har insydda magnetplattor i ovansidan, som är tillverkad av flexibel spandex. Här kan man fästa spikar och skruvar under arbetet, och enkelt plocka dem vartefter man behöver dem. Med spikar och skruvar lätt tillgängliga på handsken frestas man inte att stoppa dem i munnen och risken för tandskador minskar, påpekar man från företaget.


Förstärkningar och bra grepp

Handsken ger bra grepp i både vått och torrt tillstånd. Fingertoppar och tummar är förstärkta och det finns knogskydd och en kardborrespänning vid handleden. Handsken är fri från krom och är tvättbar.

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.