Nyheter

Handledare med LED-belysning

Welands handledare med LED-belysning
Weland introducerar rostfria handledare med en ny funktionell och dekorativ LED-belysning avsedda för sina spiraltrappor i privata och offentliga miljöer både inom- och utomhus.

Företaget har redan ett brett utbud av svensktillverkade spiraltrappor för utom- och inomhusbruk som nu kan kompletteras med LED-belysning i handledarna. Ljussättningen ger trapporna både ett tilltalande utseende samtidigt som den underlättar att se var man sätter foten på trappstegen även nattetid.

Spiraltrappans form gör att handledarens ljuspunkter och belysta trappsteg framstår som ett dekorativt och konstnärligt inslag oavsett placering.

Weland har även ljussatta handledare för sektionsräcken på mark och balkonger.


Skriven av Helena Bengtsson

Dekorativ LED-belysning för Welands spiraltrappor
Dekorativ LED-belysning för Welands spiraltrappor
LED-belysning i handledare är både dekorativ och ökar säkerheten
LED-belysning i handledare är både dekorativ och ökar säkerheten
Sektionsräcken med LED-belysning
Sektionsräcken med LED-belysning

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.