Nyheter

Handledare med LED-belysning

Welands handledare med LED-belysning
Weland introducerar rostfria handledare med en ny funktionell och dekorativ LED-belysning avsedda för sina spiraltrappor i privata och offentliga miljöer både inom- och utomhus.

Företaget har redan ett brett utbud av svensktillverkade spiraltrappor för utom- och inomhusbruk som nu kan kompletteras med LED-belysning i handledarna. Ljussättningen ger trapporna både ett tilltalande utseende samtidigt som den underlättar att se var man sätter foten på trappstegen även nattetid.

Spiraltrappans form gör att handledarens ljuspunkter och belysta trappsteg framstår som ett dekorativt och konstnärligt inslag oavsett placering.

Weland har även ljussatta handledare för sektionsräcken på mark och balkonger.


Skriven av Helena Bengtsson

Dekorativ LED-belysning för Welands spiraltrappor
Dekorativ LED-belysning för Welands spiraltrappor
LED-belysning i handledare är både dekorativ och ökar säkerheten
LED-belysning i handledare är både dekorativ och ökar säkerheten
Sektionsräcken med LED-belysning
Sektionsräcken med LED-belysning

Nyheter

Högsäkerhetspollare för citymiljöer

GPP Perimeter Protection AB har lanserat sina hajtandsformade högsäkerhetspollare CityProtector med ett extra grunt fundament framtagna för innerstadsmiljöer där tillgängligt anläggningsdjup är begränsat på grund av ledningar, underjordiska garage och andra strukturer som ligger nära marken och där varje millimeter räknas.

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.