• Nyheter
  • Handen på trycket och dörren är upplåst

Nyheter

Handen på trycket och dörren är upplåst

Handen på trycket och dörren är upplåst
Från Kaba AB kommer ett låssystem som med hjälp av statisk elektricitet gör det möjligt att låsa upp en dörr bara genom att ta i dörrtrycket.

           
 Med hjälp av Kabas nya låssystem Touch Go kan man låsa upp dörren genom att enbart lägga handen på trycket. Det hela fungerar genom att statisk elektricitet i kroppen förmedlar en signal till låset från en sändare i fickan.
Nu är det slut på rotandet och letandet efter dörrnycklar i väskor och fickor. Så beskriver i alla fall säkerhetsföretaget Kaba möjligheterna med sitt nya låssystem Touch Go. Systemet bygger på att man bär med sig en sändare, som använder den statiska elektricitet som människokroppen alstrar, för att föra över signalen till en mottagare i dörrtrycket. På så vis ska man kunna låsa upp dörrar och röra sig in och ut ur hemmet eller kontoret enbart genom att greppa dörrtrycket.

Kan anslutas till befintliga passersystem
Systemet kan användas för fristående installation i ett privat småhus. Men det är också anpassat för att anslutas till större passersystem med upp till 2 400 användare, exempelvis i kontorsbyggnader, flerbostadshus, sjukhus eller industrifastigheter.

Egenutvecklad teknik
Den teknik som används kallas Resistive Capacitive IDentification (RCID) och har utvecklats inom företaget. Systemets sändare finns både som nyckelring och som passerkortshållare. Om en sändare tappas bort kan den enkelt spärras från tillträde.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.