• Nyheter
  • Handen på trycket och dörren är upplåst

Nyheter

Handen på trycket och dörren är upplåst

Handen på trycket och dörren är upplåst
Från Kaba AB kommer ett låssystem som med hjälp av statisk elektricitet gör det möjligt att låsa upp en dörr bara genom att ta i dörrtrycket.

           
 Med hjälp av Kabas nya låssystem Touch Go kan man låsa upp dörren genom att enbart lägga handen på trycket. Det hela fungerar genom att statisk elektricitet i kroppen förmedlar en signal till låset från en sändare i fickan.
Nu är det slut på rotandet och letandet efter dörrnycklar i väskor och fickor. Så beskriver i alla fall säkerhetsföretaget Kaba möjligheterna med sitt nya låssystem Touch Go. Systemet bygger på att man bär med sig en sändare, som använder den statiska elektricitet som människokroppen alstrar, för att föra över signalen till en mottagare i dörrtrycket. På så vis ska man kunna låsa upp dörrar och röra sig in och ut ur hemmet eller kontoret enbart genom att greppa dörrtrycket.

Kan anslutas till befintliga passersystem
Systemet kan användas för fristående installation i ett privat småhus. Men det är också anpassat för att anslutas till större passersystem med upp till 2 400 användare, exempelvis i kontorsbyggnader, flerbostadshus, sjukhus eller industrifastigheter.

Egenutvecklad teknik
Den teknik som används kallas Resistive Capacitive IDentification (RCID) och har utvecklats inom företaget. Systemets sändare finns både som nyckelring och som passerkortshållare. Om en sändare tappas bort kan den enkelt spärras från tillträde.

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.