• Nyheter
  • Handen på trycket och dörren är upplåst

Nyheter

Handen på trycket och dörren är upplåst

Handen på trycket och dörren är upplåst
Från Kaba AB kommer ett låssystem som med hjälp av statisk elektricitet gör det möjligt att låsa upp en dörr bara genom att ta i dörrtrycket.

           
 Med hjälp av Kabas nya låssystem Touch Go kan man låsa upp dörren genom att enbart lägga handen på trycket. Det hela fungerar genom att statisk elektricitet i kroppen förmedlar en signal till låset från en sändare i fickan.
Nu är det slut på rotandet och letandet efter dörrnycklar i väskor och fickor. Så beskriver i alla fall säkerhetsföretaget Kaba möjligheterna med sitt nya låssystem Touch Go. Systemet bygger på att man bär med sig en sändare, som använder den statiska elektricitet som människokroppen alstrar, för att föra över signalen till en mottagare i dörrtrycket. På så vis ska man kunna låsa upp dörrar och röra sig in och ut ur hemmet eller kontoret enbart genom att greppa dörrtrycket.

Kan anslutas till befintliga passersystem
Systemet kan användas för fristående installation i ett privat småhus. Men det är också anpassat för att anslutas till större passersystem med upp till 2 400 användare, exempelvis i kontorsbyggnader, flerbostadshus, sjukhus eller industrifastigheter.

Egenutvecklad teknik
Den teknik som används kallas Resistive Capacitive IDentification (RCID) och har utvecklats inom företaget. Systemets sändare finns både som nyckelring och som passerkortshållare. Om en sändare tappas bort kan den enkelt spärras från tillträde.

Nyheter

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.