Nyheter

Handbyggda kylskåp från Miele

Handbyggda kylskåp från Miele
Miele lanserar en exklusiv designserie av kyl- och frysskåp, som tillverkas individuellt och hantverksmässigt på beställning.

        
 Miele har utvecklat en exklusiv designserie av kyl- och frysskåp, som tillverkas individuellt och hantverksmässigt.
Designseriens enheter byggs bara på beställning, vilket gör att de blir unikt anpassade för användarna.  Gemensamt för skåpen är att de byggs med extra tjocka och stabila dörrar. Formgivningen är minimalistisk med raka linjer och ytor av rostfritt stål.

Flera tillval möjliga
Kyl- och frysskåpen kan kompletteras med en rad olika tillval som, exempelvis, vinkyl, inbyggd ismaskin och nollgraderszoner. Samtliga modeller är också utrustade med en teknik som eliminerar behovet av manuell avfrostning av frysdelen. På varje dörr sitter två stötdämpare som dämpar dörrarna vid stängning. Systemet ser också till att dörrarna stängs automatiskt från 30 graders öppningsvinkel.
Leveranstiden för en handgjord kylmöbel är cirka åtta till tio veckor.

 

Nyheter

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

I NAVET Analytics senaste månadsbrev Marknadssignaler & prognoser, visar statistiken över antalet beviljade bygglov för privata lokaler, som kontor, handel och hotell, en positiv utveckling. NAVET Analytics menar att utvecklingen signalerar en ganska stark tillväxt, sett till antalet nybyggnadsprojekt.