Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Handbyggda kylskåp från Miele

Handbyggda kylskåp från Miele
Miele lanserar en exklusiv designserie av kyl- och frysskåp, som tillverkas individuellt och hantverksmässigt på beställning.

        
 Miele har utvecklat en exklusiv designserie av kyl- och frysskåp, som tillverkas individuellt och hantverksmässigt.
Designseriens enheter byggs bara på beställning, vilket gör att de blir unikt anpassade för användarna.  Gemensamt för skåpen är att de byggs med extra tjocka och stabila dörrar. Formgivningen är minimalistisk med raka linjer och ytor av rostfritt stål.

Flera tillval möjliga
Kyl- och frysskåpen kan kompletteras med en rad olika tillval som, exempelvis, vinkyl, inbyggd ismaskin och nollgraderszoner. Samtliga modeller är också utrustade med en teknik som eliminerar behovet av manuell avfrostning av frysdelen. På varje dörr sitter två stötdämpare som dämpar dörrarna vid stängning. Systemet ser också till att dörrarna stängs automatiskt från 30 graders öppningsvinkel.
Leveranstiden för en handgjord kylmöbel är cirka åtta till tio veckor.

 

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.