Nyheter

Handbok för kontrollansvariga

INGEN BILD
En ny handbok från SBR Byggingenjörerna tar upp vad en kontrollansvarig ska göra. Boken innehåller rutiner, allmänna anvisningar, kontrollplaner med mera.

En expertgrupp hos SBR har utarbetat en "Handbok för kontrollansvariga". I boken preciseras vad en kontrollansvarig ska göra och hur kontrollplaner ska se ut. Enligt SBR är avsikten att ge handfasta riktlinjer och bidra till enhetlighet inom branschen.

Levande dokument
Handboken ska fungera som ett levande dokument och ska därför uppdateras löpande. Därför kommer boken inte att säljas på marknaden, utan i första hand knytas till medlemsskap i SBR. På så vis vill man försäkra sig om att de som har handboken också får uppdateringar, hjälp med tolkningar och rådgivning från organisationens expertgrupp.

 

Mer information om handboken och SBR på organisationens webbplats.

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.