Nyheter

Handbok för kontrollansvariga

INGEN BILD
2011-11-16
En ny handbok från SBR Byggingenjörerna tar upp vad en kontrollansvarig ska göra. Boken innehåller rutiner, allmänna anvisningar, kontrollplaner med mera.

En expertgrupp hos SBR har utarbetat en "Handbok för kontrollansvariga". I boken preciseras vad en kontrollansvarig ska göra och hur kontrollplaner ska se ut. Enligt SBR är avsikten att ge handfasta riktlinjer och bidra till enhetlighet inom branschen.

Levande dokument
Handboken ska fungera som ett levande dokument och ska därför uppdateras löpande. Därför kommer boken inte att säljas på marknaden, utan i första hand knytas till medlemsskap i SBR. På så vis vill man försäkra sig om att de som har handboken också får uppdateringar, hjälp med tolkningar och rådgivning från organisationens expertgrupp.

 

Mer information om handboken och SBR på organisationens webbplats.

 

Nyheter

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.

God jul & Gott nytt år!

God jul & Gott nytt år!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!