• Nyheter
  • Hållbara golv från Weber P-märkta

Nyheter

Hållbara golv från Weber P-märkta

Hållbara golv från Weber P-märkta
I mars lanserades Webers ett nytt golvsortiment under devisen Weber Hållbara Golv. Nu är alla produkter i sortimentet P-märkta.

P-märket är SP-koncernens eget kvalitetscertifiering och innebär bestyrkande från en oberoende tredje part att en produkts egenskaper i färskt och hårdnat tillstånd uppfyller lag- eller myndighetskrav men också i de flesta fall andra och högre krav som marknaden efterfrågar.

P-märkningen av golvavjämningsprodukter garanterar produkternas innermiljöinverkan samt dess hållfasthets- och funktionsegenskaper. Årliga kontroller görs av tillverkningsprocessen och kvalitetsuppföljning samt uppföljande provningar för att säkerställa att ställda krav uppfylls.

Weber var först med P-märkning av golvavjämning. Redan år 2000 lanserades de första P-märkta golvprodukterna, då under företagsnamnet Optiroc.

Weber Hållbara Golv består av fyra nya avjämningsmassor som alla har utvärderats med en standardiserad livscykelanalys och är miljövarudeklarerade. De nya golvprodukterna har bättre produktprestanda, är enklare att applicera, ger mindre miljöbelastning och en bättre inomhusmiljö. Genom förbättringar i produktionen och optimering av råmaterial har Weber lyckats minska koldioxidutsläppen för sina nya golvavjämningsprodukter med upp till 20%.

Weber Hållbara Golv produktsortiment
weber.floor 110 Fine
weber.floor 120 Reno DR
weber.floor 130 Core
weber.floor 140 Nova

Skriven av Harald Holm

Hållbara golv från Weber P-märkta
Hållbara golv från Weber P-märkta
Hållbara golv från Weber P-märkta
Hållbara golv från Weber P-märkta

Nyheter

Betongfritt för väggar under mark

2022-09-26
Väggelement

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

Braskaminen för den digitala eran

2022-09-23
Braskaminer

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Uppkopplad radiatortermostat kan sänka elräkningen

Schneider Electric utökar sitt smarta hemsystem Wiser med en uppkopplad radiatortermostat för vattenburna element. Via Wiser by SE-appen kan man schemalägga sin uppvärmning samt styra värmen rum för rum och därigenom effektivisera energiförbrukningen i hemmet med upp till 19 procent.

The Box underlättar tapetseringen

The Box underlättar tapetseringen

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.

Badrumsprodukter av sand

Badrumsprodukter av sand

Det tyska företaget Sandhelden har i samarbete med olika designers tagit fram produkter för badrum, producerade av kvartssand i 3D-printer. Produkterna är karaktäristiskt utformade med referenser till bland annat naturen, rymden och mytologin med avsikt att hamna i blickfånget.

Sila Dammkåpa leder dammet in i luftrenaren

Leder dammet in i luftrenaren

Sila AB designar, tillverkar och säljer luftrenare för bygg- och saneringsbranschen och har nu skapat Dammkåpa, ett tillbehör som på ett enkelt sätt leder dammet vid mixning av torrbruk in i luftrenaren och förhindrar onödig dammspridning på byggarbetsplatsen.