• Nyheter
  • Hållbar plåttaksfärg med bra vidhäftning

Nyheter

Hållbar plåttaksfärg med bra vidhäftning

Hållbar plåttaksfärg med bra vidhäftning
Vattenburna Plåttakfärg V, från Beckers, uppges ha god fästförmåga och hög beständighet. Det vill säga egenskaper som är värdefulla på ett hustak som är utsatt för sol, vind och vatten.

       
 

Beckers vattenburna Plåttakfärg V är en halvblank vattenburen täckfärg som är lämpad på de flesta typer av plåttak och plåtdetaljer.

Plåttakfärg V är en ny vattenburen produkt som tagits fram av Beckers. Tillsammans med Metallprimer V kan färgen användas för målning av plåtrena metalltak. Enligt företaget har kombinationen god fästförmåga och ska ge ett ytskikt med hög beständighet.

Kan rollas eller sprutas

Färgen kan appliceras med pensel, roller eller med spruta. Sedan blir den lukt- och klibbfri efter två till fyra timmar och är övermålningsbar efter tolv timmar. Färgen får en halvblank yta och den finns i kulörerna röd, ljusgrå och svart.

 

 

 

Nyheter

Litet uppkopplat vattenpass

Hultafors lanserar ett multifunktionellt och digitalt minivattenpass med Bluetooth som kombinerar funktionerna hos vattenpass, lutningsmätare och vinkelmätare i ett. Det lilla vattenpasset kan placeras i trånga och svåråtkomliga utrymmen där man via en app kan läsa av och lagra mätningen i sin smartphone.

ActiveLights Hybrid belysningsstolpar med rörelsekänsliga solceller

Närvarostyrda belysningsstolpar med solceller

Det svenska företaget Leading Light AB utvecklar och tillverkar soldrivna, närvarostyrda och uppkopplade belysningssystem för hållbara städer. En av produkterna är de närvarostyrda belysningsstolparna ActiveLights Hybrid som till större delen drivs med energi från de integrerade solcellspanelerna och endast växlar över till elnätet vid behov. De behovsstyrda stolparna lyser först när en förbipasserande närmar sig vilket kan spara upp till 80% energi enligt företaget.

Kräftgång i kontorsbyggandet under första halvåret

Enligt NAVET Analytics kommande konjunkturrapport, Marknadstrender bygg, visar kontorsbyggandet ingen tendens att lyfta efter fjolårets nedgång. 2020 minskade de påbörjade ny- och ombyggnadsinvesteringarna med 10 procent och under första halvåret i år visar utfallet nolltillväxt jämfört med samma period 2020.

MX-A utsugsklämma för en dammfri blandning

Dammfri blandning

Cement, murbruk och spackelmassor som blandas med visp i murarhink ger upphov till damm, både när materialet hälls över till hinken och vid blandning. Det finkorniga dammet kan innehålla kvarts med mera som kan leda till ohälsa. Festool erbjuder en enkel liten lösning i form av en utsugsklämma som kopplas till dammsugaren och minskar på dammet och skapar en bättre arbetsmiljö.