• Nyheter
  • Hållbar plåttaksfärg med bra vidhäftning

Nyheter

Hållbar plåttaksfärg med bra vidhäftning

Hållbar plåttaksfärg med bra vidhäftning
Vattenburna Plåttakfärg V, från Beckers, uppges ha god fästförmåga och hög beständighet. Det vill säga egenskaper som är värdefulla på ett hustak som är utsatt för sol, vind och vatten.

       
 

Beckers vattenburna Plåttakfärg V är en halvblank vattenburen täckfärg som är lämpad på de flesta typer av plåttak och plåtdetaljer.

Plåttakfärg V är en ny vattenburen produkt som tagits fram av Beckers. Tillsammans med Metallprimer V kan färgen användas för målning av plåtrena metalltak. Enligt företaget har kombinationen god fästförmåga och ska ge ett ytskikt med hög beständighet.

Kan rollas eller sprutas

Färgen kan appliceras med pensel, roller eller med spruta. Sedan blir den lukt- och klibbfri efter två till fyra timmar och är övermålningsbar efter tolv timmar. Färgen får en halvblank yta och den finns i kulörerna röd, ljusgrå och svart.

 

 

 

Nyheter

Skottsäker vägg som monteras med pistol

2022-10-06
Gipsskivor

Knauf Danogips lanserar sin nya patenterade produkt Nail It Safety Skottsäker – en skottsäker lättvägg med samma motståndskraftiga resultat som tegel, plåt och betong. Byggsystemet kan monteras både i befintliga och nya byggnader och lokaler.

Krympande gör-det-självmarknad

Affärskonsulterna Navets kommande konjunkturrapport uppvisar ett bakslag för den sk Gds-marknaden. Hushållens inköp av byggmaterial, alltså Gör-det-själv-marknaden, fick ett uppsving under pandemin, något som kan avläsas i bygghandelns omsättningsökning under förra året.

Miljövarudeklarerade varselkläder

Fristads arbetar för att bli en alltmer hållbar leverantör av arbetskläder och presenterar nu den andra miljövarudeklarerade varselkollektionen tillverkad av hållbar 4-vägsstretch. Kollektionen är framtagen för yrkesgrupper inom väg, bygg & anläggning, transport och logistik.

Kantelement L-element FLEX i två delar

Kantelement i platta paket

Finja Betong lanserar L-element FLEX, ett L-format kantelement i två delar som levereras i platta paket till arbetsplatsen och monteras ihop på plats med not och spont-funktion. Konstruktionen med lös botten och rygg gör att de kan levereras omonterade i förpackningar som tar hälften så stor plats. Detta medför ökad samlastning vilket i sin tur ger en enklare lasthantering, färre transporter med minskade utsläpp och fraktkostnader som följd.

Betongfritt för väggar under mark

Betongfritt för väggar under mark

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

Fall i hotellbyggandet

Det ser mörkt ut för hotellbyggandet i Sverige, menar affärskonsulterna Navet i sin kommande konjunkturrapport. Under första halvåret i år låg de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på en nivå som var nästan 30 procent lägre än vid samma period 2021.

Braskaminen för den digitala eran

Braskaminen för den digitala eran

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.