• Nyheter
  • Hållbar plåttaksfärg med bra vidhäftning

Nyheter

Hållbar plåttaksfärg med bra vidhäftning

Hållbar plåttaksfärg med bra vidhäftning
Vattenburna Plåttakfärg V, från Beckers, uppges ha god fästförmåga och hög beständighet. Det vill säga egenskaper som är värdefulla på ett hustak som är utsatt för sol, vind och vatten.

       
 

Beckers vattenburna Plåttakfärg V är en halvblank vattenburen täckfärg som är lämpad på de flesta typer av plåttak och plåtdetaljer.

Plåttakfärg V är en ny vattenburen produkt som tagits fram av Beckers. Tillsammans med Metallprimer V kan färgen användas för målning av plåtrena metalltak. Enligt företaget har kombinationen god fästförmåga och ska ge ett ytskikt med hög beständighet.

Kan rollas eller sprutas

Färgen kan appliceras med pensel, roller eller med spruta. Sedan blir den lukt- och klibbfri efter två till fyra timmar och är övermålningsbar efter tolv timmar. Färgen får en halvblank yta och den finns i kulörerna röd, ljusgrå och svart.

 

 

 

Nyheter

Världens första skyddshjälm med MIPS

MIPS är en hjälmintegrerad teknik som tillåter att hjälmen, vid ett fall eller slag, kan rotera i förhållande till huvudet och på så sätt skydda hjärnan från rotationsskador. MIPS finns sedan tidigare i bland annat skid- och cykelhjälmar men nu är Guardio Safety först i världen med att lansera en skyddshjälm med MIPS för användning inom bygg- och industribranschen.

Panel skapad av gran och polymerer

2019-05-17
Skivor

WoodPlastic har tidigare bara tillverkat trall, men har nu även en väggpanel i sitt sortiment. Kompositbrädor gjorda av trä och HDPE-polymerer som passar för för huset, attefallshuset, friggeboden, vindskyddet eller annan avskärmning som utsätts för väder och vind.

Hållbart fallskydd av kork

Hållbart fallskydd av kork

Corkeen Play är en ny fallskyddsbeläggning från Nordic Surface som är baserad på kork från korkekar och som är naturligt fri från gifter, mikroplaster och hormonstörande ämnen.

Friskluftsventil med bullerdämpning

Friskluftsventil med bullerdämpning

Trafikverket behövde en bullerdämpande friskluftventil med hög ljudreduktion och tillräckligt högt flöde när de bullerskyddar bostäder i närheten av bland annat järnvägar. HIAK fick uppdraget att utveckla denna ljuddämpande ventil som nu finns på marknaden.

Flexibel Lekplatslösning

Flexibel Lekplatslösning

CADO har utvecklat en ny typ av lekplatslösning som gör det enkelt att förändra lekplatser och idrottsplatser i takt med att behovet i området förändras. Systemet, vid namn Click & Play, gör det enkelt att byta ut ett lekredskap till ett nytt som förankras i befintligt fundament och underlag. Det gamla lekredskapet kan i sin tur användas på ett annat område.