Nyheter

Gunnebostängslet nu även i svart

Gunnebostängslet nu även i svart
Gunnebo kompletterar sitt välkända gröna villastängsel med en svart variant.

                    
 Nu finns det klassiska gröna Gunnebostängslet även med svart plastbeläggning.
Enligt Gunnebo är det efterfrågan från kunderna som är anledningen till att företaget lanserat ett svart villastängsel.
Gunnebo villastängsel är ett flätverksnät med 50x50 millimeter maskor och finns belagt med svart eller grön plast. Det svarta stängslet kan erhållas i höjderna 800 eller 1000 millimeter. Som komplement finns både stolpar och profilfyllda grindar med svart plastbeläggning.
Försäljning av svart villastängsel på den svenska marknaden sker via återförsäljare.

 

Nyheter

Kräftgång i kontorsbyggandet under första halvåret

Enligt NAVET Analytics kommande konjunkturrapport, Marknadstrender bygg, visar kontorsbyggandet ingen tendens att lyfta efter fjolårets nedgång. 2020 minskade de påbörjade ny- och ombyggnadsinvesteringarna med 10 procent och under första halvåret i år visar utfallet nolltillväxt jämfört med samma period 2020.

Närvarostyrda belysningsstolpar med solceller

Det svenska företaget Leading Light AB utvecklar och tillverkar soldrivna, närvarostyrda och uppkopplade belysningssystem för hållbara städer. En av produkterna är de närvarostyrda belysningsstolparna ActiveLights Hybrid som till större delen drivs med energi från de integrerade solcellspanelerna och endast växlar över till elnätet vid behov. De behovsstyrda stolparna lyser först när en förbipasserande närmar sig vilket kan spara upp till 80% energi enligt företaget.

Dammfri blandning

Cement, murbruk och spackelmassor som blandas med visp i murarhink ger upphov till damm, både när materialet hälls över till hinken och vid blandning. Det finkorniga dammet kan innehålla kvarts med mera som kan leda till ohälsa. Festool erbjuder en enkel liten lösning i form av en utsugsklämma som kopplas till dammsugaren och minskar på dammet och skapar en bättre arbetsmiljö.

Youniq_Elektroskandia passagesystem ansiktsigenkänning

Passagesystem med ansiktsigenkänning

Genom att använda biometriska säkerhetslösningar för passagesystem kan man öka säkerheten och säkerställa att rätt person släpps in. Mjukvaran YOUNiQ känner av besökarens ansikte och ger nyckelfritt tillträde till byggnader och lokaler. Genom att inkludera mjukvaran i sitt produktutbud erbjuder Elektroskandia nu passagesystem med ansiktsigenkänning som ersätter kod, passerkort, taggar eller nycklar.