• Nyheter
  • Gummiarmatur klarar fågelspillningen

Nyheter

Gummiarmatur klarar fågelspillningen

Gummiarmatur klarar fågelspillningen
2010-12-07
Gatuarmaturer i kustnära lägen tar mycket stryk. Det är en kombination av fukt, salt och fåglarnas spillning som fräter sönder armaturerna. Nu erbjuder Strihl AB armaturer som är skyddade med en gummibeläggning.

  
 

Med en gummimassa från återvunna bildäck skyddar Strihl AB sina gatuarmaturer från frätande fågelspillning och mekanisk nötning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En gummibeläggning ska ge gatuarmaturer betydligt bättre livslängd. Rikard Carlén, som är vd på Strihl AB, berättar att företaget nu kan spruta en skyddande gummimassa på sina redan pulverlackerade armaturer av aluminium. Beläggningen är främst avsedd för armaturer som ska placeras i havsbandet.

– I sådana lägen är det gott om fåglar som släpper sin spillning på armaturerna. Det är också en fuktig och salt miljö som i tillsammans med spillningen fräter sönder oskyddade armaturer på några år, säger han.

Bildar elastisk film

Gummimassan sprutas på armaturernas utsida men även på insida lock och på infästningar. Där bildar massan en elastisk film som uppges vara både diffusionstät och nötningsbeständig. På så vis kan armaturerna skyddas från blöt havsluft, salt och fågelspillning som i kombination med UV-ljus fräter hårt på aluminiumet. Beläggningen skyddar även från mekanisk nötning från fågelklor och ätande fåglar.

Återvinner bildäck

Den gummimassa man använder är baserad på uretanelastomer och återvunnet gummipulver från använda bildäck. Beläggningen ska därmed vara helt fri från biocider.

 

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsväggar

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.