Nyheter

Guldglimmande glasmosaik

Guldglimmande glasmosaik
Jo, det är faktiskt guld som glimmar. Österlenföretaget Stiltje importerar nämligen glasmosaik som bland annat finns med innehåll av bladguld.

            

 

     
 

Stiltje glasmosaik Gold inlagd som dekor i svart skiffer.

Företaget Stiltje har fått den svenska agenturen för en kinesisk glasmosaik som finns med ett stort antal olika former, färger och ytor. Alla mosaikbitar är hantverksmässigt tillverkade och det finns inte två bitar som är helt lika.

Gyllene dekor

Serien Gold innehåller bladguld vilket gör att den kostar cirka 10 000 kronor per kvadratmeter. Men tanken är inte att man ska använda den på en hel vägg. Med sin speciella lyster är den snarare avsedd att användas som dekor tillsammans med ett annat material.

Nyheter

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.

God jul & Gott nytt år!

God jul & Gott nytt år!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!