Nyheter

Guldglimmande glasmosaik

Guldglimmande glasmosaik
Jo, det är faktiskt guld som glimmar. Österlenföretaget Stiltje importerar nämligen glasmosaik som bland annat finns med innehåll av bladguld.

            

 

     
 

Stiltje glasmosaik Gold inlagd som dekor i svart skiffer.

Företaget Stiltje har fått den svenska agenturen för en kinesisk glasmosaik som finns med ett stort antal olika former, färger och ytor. Alla mosaikbitar är hantverksmässigt tillverkade och det finns inte två bitar som är helt lika.

Gyllene dekor

Serien Gold innehåller bladguld vilket gör att den kostar cirka 10 000 kronor per kvadratmeter. Men tanken är inte att man ska använda den på en hel vägg. Med sin speciella lyster är den snarare avsedd att användas som dekor tillsammans med ett annat material.

Nyheter

Musiklek tillgänglig för alla

Woodwork har tagit in Stepping Stones i sortimentet. Ett musikaliska element som är ett roligt inslag skapat för att väcka intresset för ljud och musik på lekplatser, förskolor, skolgårdar och andra offentliga miljöer där barn ofta vistas.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.

Arbetshandskar av sockerbetor

2021-06-02
Skyddshandskar

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.