Nyheter

Gröna tjänster kring isolering

Gröna tjänster kring isolering
Med Gröna menyn vill Paroc samla sina tjänster kring hantering av isolering i ett miljövänligt koncept.

        
 

Gröna menyn är ett koncept för miljövänligare hantering av isolerprodukter. Menyn ingår som en del i Parocs begrepp Energiklokt hus.

Gröna menyn är ett nytt koncept som, enligt Paroc, ska göra logistiken och hanteringen kring deras produkter så miljövänlig som möjligt. I konceptet ingår tjänsterna Gröna transporter, miljöpallar, återvinning av mineralull och återtagning av pallar. Så här fungerar upplägget i korthet:

I ingår att kunden betalar 50 eller 150 kronor per transport i miljökompensation. Pengarna ska då gå till förnyelsebart bränsle eller inköp av ny miljöteknik.

 

Företagets takprodukter levereras på som är gjorda av isolerskivor istället för trä. När pallen gjort tjänst som pall kan även den användas som takisolering.

Med företagets återvinns överbliven isolering för att sedan kunna användas som lösull. I systemet ingår att kunden betalar för hämtning och transport av spillull.

 

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.