Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Gröna tjänster kring isolering

Gröna tjänster kring isolering
Med Gröna menyn vill Paroc samla sina tjänster kring hantering av isolering i ett miljövänligt koncept.

        
 

Gröna menyn är ett koncept för miljövänligare hantering av isolerprodukter. Menyn ingår som en del i Parocs begrepp Energiklokt hus.

Gröna menyn är ett nytt koncept som, enligt Paroc, ska göra logistiken och hanteringen kring deras produkter så miljövänlig som möjligt. I konceptet ingår tjänsterna Gröna transporter, miljöpallar, återvinning av mineralull och återtagning av pallar. Så här fungerar upplägget i korthet:

I ingår att kunden betalar 50 eller 150 kronor per transport i miljökompensation. Pengarna ska då gå till förnyelsebart bränsle eller inköp av ny miljöteknik.

 

Företagets takprodukter levereras på som är gjorda av isolerskivor istället för trä. När pallen gjort tjänst som pall kan även den användas som takisolering.

Med företagets återvinns överbliven isolering för att sedan kunna användas som lösull. I systemet ingår att kunden betalar för hämtning och transport av spillull.

 

Nyheter

Framtidens fjärrmätningssystem i kompakt box

Nordtec Instrument AB gör fjärrmätningssystemet Celsicom Easy Connect känd på den svenska marknaden. Systemet ger full koll på härdningsprocesser i nygjuten betong, att klimatet är optimalt på byggarbetsplatsen och att uttorkningen av vattenskador går som planerat. Boxen installeras snabbt och mätdata skickas på egen frekvens via mobilnät till användarens mobila enhet.

eConnect laddkablar för nordiskt klimat

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.