Nyheter

Gröna tjänster kring isolering

Gröna tjänster kring isolering
Med Gröna menyn vill Paroc samla sina tjänster kring hantering av isolering i ett miljövänligt koncept.

        
 

Gröna menyn är ett koncept för miljövänligare hantering av isolerprodukter. Menyn ingår som en del i Parocs begrepp Energiklokt hus.

Gröna menyn är ett nytt koncept som, enligt Paroc, ska göra logistiken och hanteringen kring deras produkter så miljövänlig som möjligt. I konceptet ingår tjänsterna Gröna transporter, miljöpallar, återvinning av mineralull och återtagning av pallar. Så här fungerar upplägget i korthet:

I ingår att kunden betalar 50 eller 150 kronor per transport i miljökompensation. Pengarna ska då gå till förnyelsebart bränsle eller inköp av ny miljöteknik.

 

Företagets takprodukter levereras på som är gjorda av isolerskivor istället för trä. När pallen gjort tjänst som pall kan även den användas som takisolering.

Med företagets återvinns överbliven isolering för att sedan kunna användas som lösull. I systemet ingår att kunden betalar för hämtning och transport av spillull.

 

Nyheter

Förbättrad termostat från MMA

Evosense Sprint förkortar installationstiden av termostaten avsevärt, eftersom den kan vara monterad både under driftsättning och balansering. I vanliga fall kan installation av termostater bara göras efter att systemet är balanserat och att alla dimensionerande flöden finns tillgängliga och är säkerställda.

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.