Nyheter

Gröna tjänster kring isolering

Gröna tjänster kring isolering
Med Gröna menyn vill Paroc samla sina tjänster kring hantering av isolering i ett miljövänligt koncept.

        
 

Gröna menyn är ett koncept för miljövänligare hantering av isolerprodukter. Menyn ingår som en del i Parocs begrepp Energiklokt hus.

Gröna menyn är ett nytt koncept som, enligt Paroc, ska göra logistiken och hanteringen kring deras produkter så miljövänlig som möjligt. I konceptet ingår tjänsterna Gröna transporter, miljöpallar, återvinning av mineralull och återtagning av pallar. Så här fungerar upplägget i korthet:

I ingår att kunden betalar 50 eller 150 kronor per transport i miljökompensation. Pengarna ska då gå till förnyelsebart bränsle eller inköp av ny miljöteknik.

 

Företagets takprodukter levereras på som är gjorda av isolerskivor istället för trä. När pallen gjort tjänst som pall kan även den användas som takisolering.

Med företagets återvinns överbliven isolering för att sedan kunna användas som lösull. I systemet ingår att kunden betalar för hämtning och transport av spillull.

 

Nyheter

El-lock - dekorativa doslock med älghuvud och klättrande apa på vägg

Dekorativa doslock

Fredrik Ödman är en svensk multikonstnär som tagit fram El-lock - 3D-printade, dekorativa lock som placeras över gamla eller befintliga doslock. 3D-tekniken låter endast Fredriks fantasi sätta gränser för vilka motiv som kan dekorera tak och väggar i både privata hem och offentliga miljöer.

Badkar i olika kulörer

Mora Armatur har lanserat en ny designkollektion, Mora X Collection, som gör det möjligt för kunden att fritt välja kulör på sitt badkar och tvättställ. Den nya kollektionen finns i en mängd av olika färger, material och former, från klassisk och modern stil för privata såväl som offentliga miljöer. Produkterna gör det lättare att ta ut svängarna i kulören i badrummet.

ExoActive aktivt exoskelett med batteridriven stödeffekt

Aktivt exoskelett med batteridriven stödeffekt

Många professionella hantverkare har flera arbetsmoment som innebär ansträngande arbeten ovanför huvudet vilket kan resultera i besvärliga belastningsskador. Festool har utvecklat ExoActive, ett aktivt exoskelett som stöttar och förstärker bärarens rörelser genom att exoskelettets olika leder drivs av ett 18 V-batteri som ger extra kraft för arbeten ovanför huvudet och avlastar axlar och nacke.

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

I juli i år beräknas medelvärdet på ett försålt småhus ligga kring 3,4 miljoner. Jämfört med för ett år sedan innebär detta en minskning med omkring en halv miljon kronor eller 12 procent. Nedgången för försäljningspriserna det senaste året är tydlig, men statistiken för juli är preliminär med hänsyn till att antalet inrapporterade försäljningar fortfarande är relativt litet.