Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Greppvänliga universalknivar

INGEN BILD
Bahco lanserar en serie universalknivar som användartestats för att få ergonomisk form och funktion.

 
 Bahcos Ergo universalkniv har extra smalt huvud för att underlätta sikten under arbetet. En knapp bak på kniven öppnar facket med reservblad.
  
      
 Kniven med dubbla blad gör det möjligt att växla mellan olika jobb utan att byta kniv.
  

Enligt leverantören är knivserien Ergo utvecklad för att passa den mänskliga handen, minska ansträngningen och tillåta muskler att slappna av emellanåt. Knivarna har vinklade handtag med en greppyta av TPE-gummi, som ska ge ett fast men samtidigt bekvämt och avlastande grepp.

Flera knivtyper
I serien ingår en universalkniv och en brytbladskniv, som båda är tillverkade av aluminium för att vara stabila och samtidigt lätta. Här finns även fällknivar för universalblad eller med vanliga nio centimeter långa knivblad.

Specialkniv med två blad
I serien ingår dessutom en specialkniv med två blad, ett universalblad och ett vanligt knivblad med en tandad del. Det vanliga knivbladet är sex centimeter långt och eggen har en tandad del som exempelvis ska underlätta kapning av rep. Båda bladen kan låsas i utfällt läge för att inte fällas ihop av misstag.

Blad av kolstål
I sortimentet ingår olika knivblad i höglegerat kolstål som ska ge maximal skärpa och hållbarhet.

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.