Nyheter

Greppvänliga universalknivar

INGEN BILD
Bahco lanserar en serie universalknivar som användartestats för att få ergonomisk form och funktion.

 
 Bahcos Ergo universalkniv har extra smalt huvud för att underlätta sikten under arbetet. En knapp bak på kniven öppnar facket med reservblad.
  
      
 Kniven med dubbla blad gör det möjligt att växla mellan olika jobb utan att byta kniv.
  

Enligt leverantören är knivserien Ergo utvecklad för att passa den mänskliga handen, minska ansträngningen och tillåta muskler att slappna av emellanåt. Knivarna har vinklade handtag med en greppyta av TPE-gummi, som ska ge ett fast men samtidigt bekvämt och avlastande grepp.

Flera knivtyper
I serien ingår en universalkniv och en brytbladskniv, som båda är tillverkade av aluminium för att vara stabila och samtidigt lätta. Här finns även fällknivar för universalblad eller med vanliga nio centimeter långa knivblad.

Specialkniv med två blad
I serien ingår dessutom en specialkniv med två blad, ett universalblad och ett vanligt knivblad med en tandad del. Det vanliga knivbladet är sex centimeter långt och eggen har en tandad del som exempelvis ska underlätta kapning av rep. Båda bladen kan låsas i utfällt läge för att inte fällas ihop av misstag.

Blad av kolstål
I sortimentet ingår olika knivblad i höglegerat kolstål som ska ge maximal skärpa och hållbarhet.

Nyheter

Braskaminen för den digitala eran

2022-09-23
Braskaminer

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Uppkopplad radiatortermostat kan sänka elräkningen

Schneider Electric utökar sitt smarta hemsystem Wiser med en uppkopplad radiatortermostat för vattenburna element. Via Wiser by SE-appen kan man schemalägga sin uppvärmning samt styra värmen rum för rum och därigenom effektivisera energiförbrukningen i hemmet med upp till 19 procent.

Badrumsprodukter av sand

Badrumsprodukter av sand

Det tyska företaget Sandhelden har i samarbete med olika designers tagit fram produkter för badrum, producerade av kvartssand i 3D-printer. Produkterna är karaktäristiskt utformade med referenser till bland annat naturen, rymden och mytologin med avsikt att hamna i blickfånget.

Sila Dammkåpa leder dammet in i luftrenaren

Leder dammet in i luftrenaren

Sila AB designar, tillverkar och säljer luftrenare för bygg- och saneringsbranschen och har nu skapat Dammkåpa, ett tillbehör som på ett enkelt sätt leder dammet vid mixning av torrbruk in i luftrenaren och förhindrar onödig dammspridning på byggarbetsplatsen.

The Box underlättar tapetseringen

2022-09-19
Måleriverktyg

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.

Nytt fuktskydd för KL-trä

Nytt fuktskydd för KL-trä

Setra är först i Sverige med Wetguard200SA, en ny typ av fuktskydd för stommar i KL-trä, korslimmat trä. Wetguard200SA tillverkas av Schweiziska Siga Cover AG och består av en heltäckande och självhäftande duk som monteras under produktion i fabrik, det säkerställer fullt fuktskydd av träelement under transport, montering och byggnation vilket förenklar hela byggprocessen.