Nyheter

Greppvänliga universalknivar

INGEN BILD
Bahco lanserar en serie universalknivar som användartestats för att få ergonomisk form och funktion.

 
 Bahcos Ergo universalkniv har extra smalt huvud för att underlätta sikten under arbetet. En knapp bak på kniven öppnar facket med reservblad.
  
      
 Kniven med dubbla blad gör det möjligt att växla mellan olika jobb utan att byta kniv.
  

Enligt leverantören är knivserien Ergo utvecklad för att passa den mänskliga handen, minska ansträngningen och tillåta muskler att slappna av emellanåt. Knivarna har vinklade handtag med en greppyta av TPE-gummi, som ska ge ett fast men samtidigt bekvämt och avlastande grepp.

Flera knivtyper
I serien ingår en universalkniv och en brytbladskniv, som båda är tillverkade av aluminium för att vara stabila och samtidigt lätta. Här finns även fällknivar för universalblad eller med vanliga nio centimeter långa knivblad.

Specialkniv med två blad
I serien ingår dessutom en specialkniv med två blad, ett universalblad och ett vanligt knivblad med en tandad del. Det vanliga knivbladet är sex centimeter långt och eggen har en tandad del som exempelvis ska underlätta kapning av rep. Båda bladen kan låsas i utfällt läge för att inte fällas ihop av misstag.

Blad av kolstål
I sortimentet ingår olika knivblad i höglegerat kolstål som ska ge maximal skärpa och hållbarhet.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.