• Nyheter
  • Grenuttag som inte behöver gömmas

Nyheter

Grenuttag som inte behöver gömmas

Grenuttag som inte behöver gömmas
Grenuttaget Square från Avolt har en ny form, färg och funktion jämfört med ett traditionellt grenuttag. Dess design gör att det kan fungera som en del av inredningen istället för att behöva gömmas undan.

Square är delvis tillverkat av återvunnen plast och är designat för både bostäder, kontor, hotell och andra offentliga miljöer.

Grenuttaget finns i två olika utföranden;

Square 1 BASE med tre standarduttag.

Square 1 USB/Magnet med tre standarduttag och dubbla USB-portar. Det här utförandet har även en integrerad magnet i botten som gör att produkten kan fästas horisontalt eller vertikalt, t ex under ett skrivbord eller på en vägg. En fästplatta av stål med 3M-tejp medföljer förpackningen.

Kabeln är 1,8 meter lång och matt. Stickproppen är även den speciellt designad av Avolt.

Grenuttaget finns i kulörerna; Stockholm black, Gotland grey och Old pink.

Mått: 76×76×76 mm.

Skriven av Anna Göth

Square i Stockholm black
Square i Stockholm black
Square i Old pink
Square i Old pink
Square i Gotland grey
Square i Gotland grey

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.