• Nyheter
  • Granitkeramik med inspiration av Stig Lindberg

Nyheter

Granitkeramik med inspiration av Stig Lindberg

Granitkeramik med inspiration av Stig Lindberg
Bricmate har i samarbete med NOTE designstudio valt ut och tolkat några av formgivaren Stig Lindbergs mönsterklassiker för Gustavsbergs porslinsbutik och skapat en kollektion av granitkeramik med mönster som är både samtida och retro.

Kollektionen består av fyra mönster tolkade av NOTE Designstudio; Dot, Filigran, Railing och Lattice, varav alla finns i en blå, gul och brun nyans där både mönster och kulörer kan kombineras för en sammanhållen helhet.

Mönstret Dot inspireras av en prickig dekor som Lindberg formgav till en porslinsserie som aldrig togs i bruk. De grafiska ränderna i Filigran har sitt ursprung i de vaser och skålar med samma namn som kom i början av 1950-talet. Railing kommer från Gustavsbergs mönster Fajans Y som har en tydligt handmålad prägel. Lattice härstammar från mönstret GG som kom att heta just Lattice ”spjälverk” i utlandslanseringen.

Granitkeramik är en form av torrpressad klinker, den har mycket låg vattenabsorption och är frostbeständig och kemikalieresistent. Produkten kan användas för alla ytor inom- och utomhus och denna kollektion passar både i hemmet och i det offentliga rummet.

Mått 148 x 148 mm
Tjocklek 8 mm
Vattenabsorption ≤ 0,5 %
Halkdämpningsklassificering R-klass*: R9

Stig Lindberg var under 1950-talet konstnärlig ledare på Gustavsbergs porslinsfabrik och brukar ofta kallas ”mannen som designade folkhemmet”.

Skriven av Jenny Öhlund

Kollektionen består av fyra mönster, Dot, Filigran, Railing och Lattice
Kollektionen består av fyra mönster, Dot, Filigran, Railing och Lattice
Alla mönster och kulörer är anpassade för att kombineras
Alla mönster och kulörer är anpassade för att kombineras
Kollektionen passar både i offentlig och privat miljö
Kollektionen passar både i offentlig och privat miljö

Nyheter

Batteridriven och bärbar färgspruta

2022-05-12
Måleriverktyg

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.

Tunna handskar med hög skärresistens

2022-05-10
Skyddshandskar

Soft Touch AB har introducerat MetalMix™ på den svenska marknaden. En skyddshandske med en fiberkärna av bland annat stål och spandex som ger både hög skärresistens och komfort samtidigt som vikten är låg.

Högteknologiska säkerhetssandaler

Högteknologiska säkerhetssandaler

AIRTOX möter nu den stora efterfrågan på lättviktiga och komfortabla sandaler som också behöver uppfylla säkerhetskrav för personlig skyddsutrustning. Företaget marknadsför säkerhetsskor med hög teknologi och smarta finesser och nytt för i år är säkerhetssandalen FS22 som är utrustad med flera funktioner som ska ge extra hög komfort.