Nyheter

Grafit förbättrar isoleringen

Grafit förbättrar isoleringen
Med inblandning av grafit har Sundolitt fått fram en cellplast som ska isolera cirka 20 procent bättre än traditionella material.

     
 

Sundolitt Climate är en EPS-isolering med inblandning av grafit som ska förbättra värmeisoleringen med 20 procent.
 

 

 

 

 

  

 

 

  

Sundolitt Climate är en EPS-isolering med tillsats av grafit. Grafiten reflekterar och absorberar infraröd värmestrålning. Något som ska ge cirka 20 procent mindre värmeförluster, alternativt 20 procent tunnare isolerskivor.

Ger tunnare skivor

Med en tunnare isolering finns fördelar vid renovering där det är ont om plats. Med samma isolertjocklek som tidigare kan man ändå få bättre isolervärden. Enligt företaget är isoleringen även till sin fördel till lågenergihus och passivkonstruktioner. Där får man normalt mycket tjocka ytterväggar och små fönster för att klara energikraven.

Flera format och tjocklekar

Isolerskivan finns i de tre standardtjocklekarna 50, 100 och 150 millimeter med formaten 600 x 1 200 och 1 200 x 2 400 millimeter. Även andra mått kan erbjudas efter beställning.

 

 

 

Nyheter

Musiklek tillgänglig för alla

Woodwork har tagit in Stepping Stones i sortimentet. Ett musikaliska element som är ett roligt inslag skapat för att väcka intresset för ljud och musik på lekplatser, förskolor, skolgårdar och andra offentliga miljöer där barn ofta vistas.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.

Arbetshandskar av sockerbetor

2021-06-02
Skyddshandskar

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.