Nyheter

Grafit förbättrar isoleringen

Grafit förbättrar isoleringen
2010-05-18
Med inblandning av grafit har Sundolitt fått fram en cellplast som ska isolera cirka 20 procent bättre än traditionella material.

     
 

Sundolitt Climate är en EPS-isolering med inblandning av grafit som ska förbättra värmeisoleringen med 20 procent.
 

 

 

 

 

  

 

 

  

Sundolitt Climate är en EPS-isolering med tillsats av grafit. Grafiten reflekterar och absorberar infraröd värmestrålning. Något som ska ge cirka 20 procent mindre värmeförluster, alternativt 20 procent tunnare isolerskivor.

Ger tunnare skivor

Med en tunnare isolering finns fördelar vid renovering där det är ont om plats. Med samma isolertjocklek som tidigare kan man ändå få bättre isolervärden. Enligt företaget är isoleringen även till sin fördel till lågenergihus och passivkonstruktioner. Där får man normalt mycket tjocka ytterväggar och små fönster för att klara energikraven.

Flera format och tjocklekar

Isolerskivan finns i de tre standardtjocklekarna 50, 100 och 150 millimeter med formaten 600 x 1 200 och 1 200 x 2 400 millimeter. Även andra mått kan erbjudas efter beställning.

 

 

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.