Nyheter

Grafit förbättrar isoleringen

Grafit förbättrar isoleringen
Med inblandning av grafit har Sundolitt fått fram en cellplast som ska isolera cirka 20 procent bättre än traditionella material.

     
 

Sundolitt Climate är en EPS-isolering med inblandning av grafit som ska förbättra värmeisoleringen med 20 procent.
 

 

 

 

 

  

 

 

  

Sundolitt Climate är en EPS-isolering med tillsats av grafit. Grafiten reflekterar och absorberar infraröd värmestrålning. Något som ska ge cirka 20 procent mindre värmeförluster, alternativt 20 procent tunnare isolerskivor.

Ger tunnare skivor

Med en tunnare isolering finns fördelar vid renovering där det är ont om plats. Med samma isolertjocklek som tidigare kan man ändå få bättre isolervärden. Enligt företaget är isoleringen även till sin fördel till lågenergihus och passivkonstruktioner. Där får man normalt mycket tjocka ytterväggar och små fönster för att klara energikraven.

Flera format och tjocklekar

Isolerskivan finns i de tre standardtjocklekarna 50, 100 och 150 millimeter med formaten 600 x 1 200 och 1 200 x 2 400 millimeter. Även andra mått kan erbjudas efter beställning.

 

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.