Nyheter

Grafit förbättrar isoleringen

Grafit förbättrar isoleringen
Med inblandning av grafit har Sundolitt fått fram en cellplast som ska isolera cirka 20 procent bättre än traditionella material.

     
 

Sundolitt Climate är en EPS-isolering med inblandning av grafit som ska förbättra värmeisoleringen med 20 procent.
 

 

 

 

 

  

 

 

  

Sundolitt Climate är en EPS-isolering med tillsats av grafit. Grafiten reflekterar och absorberar infraröd värmestrålning. Något som ska ge cirka 20 procent mindre värmeförluster, alternativt 20 procent tunnare isolerskivor.

Ger tunnare skivor

Med en tunnare isolering finns fördelar vid renovering där det är ont om plats. Med samma isolertjocklek som tidigare kan man ändå få bättre isolervärden. Enligt företaget är isoleringen även till sin fördel till lågenergihus och passivkonstruktioner. Där får man normalt mycket tjocka ytterväggar och små fönster för att klara energikraven.

Flera format och tjocklekar

Isolerskivan finns i de tre standardtjocklekarna 50, 100 och 150 millimeter med formaten 600 x 1 200 och 1 200 x 2 400 millimeter. Även andra mått kan erbjudas efter beställning.

 

 

 

Nyheter

Nya väggelement med halm

2019-10-11
Skivor

Ekopanely-skivor är stabila skivor som tillverkas av halm. De finns både som enkla skivor och som sandwichmoduler för bärande väggar. Passar särskilt bra i passivhus.

Första Svanenmärkta plastgolvet

2019-10-07
Plastgolv

iD Revolution är det första plastgolvet som lever upp till kraven för Svanenmärkning av golv. Golvet är tillverkat av en kombination av återvunna och biobaserade råmaterial och är i första hand framtaget för offentliga miljöer, t ex förskolor och sjukhus där det ställs krav på giftfria, hållbara produkter.

Sedumtak med biokol

Sedumtak med biokol

Veg Tech lanserar sedumtak med biokol. Biokol har flera positiva egenskaper i odling och planteringar, och företaget har byggt en egen produktionsanläggning. I dagarna blev deras första sedummatta med biokol klar och pryder nu ett tak i Emmaboda.