Nyheter

Golvlim med mindre klimatpåverkan

Golvlim med mindre klimatpåverkan
2020-03-02
Casco har tagit fram ett nytt golvlim, CascoProff DC, som ger ett lägre koldioxidavtryck. Limmet är fiberförstärkt och har hög hållfasthet.

CascoProff DC är ett starkt fiberförstärkt golvlim som kan användas för golv av PVC, linoleum, textil, LVT och vissa PVC-fria mattor. Det är avsett för sugande underlag och kan även användas för golvvärme.

Genom att ersätta fossila råvaror med växtbaserat material har koldioxidavtrycket kunnat minskats. Enligt företaget ger CascoProff DC ett mer än 40 procent lägre koldioxidavtryck än andra jämförbara produkter på marknaden. 

En del av produktens råvaror är biobaserade genom massbalansprincipen. Hela produktionskedjan av dessa råvaror/polymerer är tredjepartsgranskade och certifierade av TÜV SÜD enligt standard CMS 71 ”Renewable Resources”.

CascoProff DC har låga emissioner och uppfyller kraven för EMI-code EC1+ samt M1, som är den lägsta nivån för inomhusemissioner inom systemet. Produkten finns registrerad i Basta och är miljöbedömd av Byggvarubedömningen och Sunda Hus.

Golvlimmet har en mycket hög sluthållfasthet. En snabb bindningstid gör det gångbart efter 24 timmar och efter 72 timmar uppnår det full styrka.

Förpackning: 10 liters hink.

Åtgång: 3-6 m2/liter.

Skriven av Anna Göth

CascoProff DC Golvlim
CascoProff DC Golvlim
CascoProff DC appliceras med limspridare
CascoProff DC appliceras med limspridare

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.