Nyheter

Golvlim med mindre klimatpåverkan

Golvlim med mindre klimatpåverkan
2020-03-02
Casco har tagit fram ett nytt golvlim, CascoProff DC, som ger ett lägre koldioxidavtryck. Limmet är fiberförstärkt och har hög hållfasthet.

CascoProff DC är ett starkt fiberförstärkt golvlim som kan användas för golv av PVC, linoleum, textil, LVT och vissa PVC-fria mattor. Det är avsett för sugande underlag och kan även användas för golvvärme.

Genom att ersätta fossila råvaror med växtbaserat material har koldioxidavtrycket kunnat minskats. Enligt företaget ger CascoProff DC ett mer än 40 procent lägre koldioxidavtryck än andra jämförbara produkter på marknaden. 

En del av produktens råvaror är biobaserade genom massbalansprincipen. Hela produktionskedjan av dessa råvaror/polymerer är tredjepartsgranskade och certifierade av TÜV SÜD enligt standard CMS 71 ”Renewable Resources”.

CascoProff DC har låga emissioner och uppfyller kraven för EMI-code EC1+ samt M1, som är den lägsta nivån för inomhusemissioner inom systemet. Produkten finns registrerad i Basta och är miljöbedömd av Byggvarubedömningen och Sunda Hus.

Golvlimmet har en mycket hög sluthållfasthet. En snabb bindningstid gör det gångbart efter 24 timmar och efter 72 timmar uppnår det full styrka.

Förpackning: 10 liters hink.

Åtgång: 3-6 m2/liter.

Skriven av Anna Göth

CascoProff DC Golvlim
CascoProff DC Golvlim
CascoProff DC appliceras med limspridare
CascoProff DC appliceras med limspridare

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.