Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Golvlim med mindre klimatpåverkan

Golvlim med mindre klimatpåverkan
2020-03-02
Casco har tagit fram ett nytt golvlim, CascoProff DC, som ger ett lägre koldioxidavtryck. Limmet är fiberförstärkt och har hög hållfasthet.

CascoProff DC är ett starkt fiberförstärkt golvlim som kan användas för golv av PVC, linoleum, textil, LVT och vissa PVC-fria mattor. Det är avsett för sugande underlag och kan även användas för golvvärme.

Genom att ersätta fossila råvaror med växtbaserat material har koldioxidavtrycket kunnat minskats. Enligt företaget ger CascoProff DC ett mer än 40 procent lägre koldioxidavtryck än andra jämförbara produkter på marknaden. 

En del av produktens råvaror är biobaserade genom massbalansprincipen. Hela produktionskedjan av dessa råvaror/polymerer är tredjepartsgranskade och certifierade av TÜV SÜD enligt standard CMS 71 ”Renewable Resources”.

CascoProff DC har låga emissioner och uppfyller kraven för EMI-code EC1+ samt M1, som är den lägsta nivån för inomhusemissioner inom systemet. Produkten finns registrerad i Basta och är miljöbedömd av Byggvarubedömningen och Sunda Hus.

Golvlimmet har en mycket hög sluthållfasthet. En snabb bindningstid gör det gångbart efter 24 timmar och efter 72 timmar uppnår det full styrka.

Förpackning: 10 liters hink.

Åtgång: 3-6 m2/liter.

Skriven av Anna Göth

CascoProff DC Golvlim
CascoProff DC Golvlim
CascoProff DC appliceras med limspridare
CascoProff DC appliceras med limspridare

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.