Nyheter

Golvlim med mindre klimatpåverkan

Golvlim med mindre klimatpåverkan
2020-03-02
Casco har tagit fram ett nytt golvlim, CascoProff DC, som ger ett lägre koldioxidavtryck. Limmet är fiberförstärkt och har hög hållfasthet.

CascoProff DC är ett starkt fiberförstärkt golvlim som kan användas för golv av PVC, linoleum, textil, LVT och vissa PVC-fria mattor. Det är avsett för sugande underlag och kan även användas för golvvärme.

Genom att ersätta fossila råvaror med växtbaserat material har koldioxidavtrycket kunnat minskats. Enligt företaget ger CascoProff DC ett mer än 40 procent lägre koldioxidavtryck än andra jämförbara produkter på marknaden. 

En del av produktens råvaror är biobaserade genom massbalansprincipen. Hela produktionskedjan av dessa råvaror/polymerer är tredjepartsgranskade och certifierade av TÜV SÜD enligt standard CMS 71 ”Renewable Resources”.

CascoProff DC har låga emissioner och uppfyller kraven för EMI-code EC1+ samt M1, som är den lägsta nivån för inomhusemissioner inom systemet. Produkten finns registrerad i Basta och är miljöbedömd av Byggvarubedömningen och Sunda Hus.

Golvlimmet har en mycket hög sluthållfasthet. En snabb bindningstid gör det gångbart efter 24 timmar och efter 72 timmar uppnår det full styrka.

Förpackning: 10 liters hink.

Åtgång: 3-6 m2/liter.

Skriven av Anna Göth

CascoProff DC Golvlim
CascoProff DC Golvlim
CascoProff DC appliceras med limspridare
CascoProff DC appliceras med limspridare

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

LESS teglet med tre hål

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.