Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Golvbrunnar med tätning mot radon

Golvbrunnar med tätning mot radon
Furhoffs Rostfria kan nu leverera sina golvbrunnar med en fabriksmonterad tätning mot radon.

   
 För Furhoffs golvbrunnar med bottenutlopp är tätningen placerad på golvbrunnen.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radongas från marken kan läcka in i byggnader genom den krympspringa som kan bildas runt golvbrunnen i samband med att betongen härdar. För att förhindra detta levererar Furhoffs nu sina golvbrunnar med en fabriksmonterad tätning som tillval.

Både botten- och sidoutlopp kan tätas
Tätningen kan användas för brunnar med bottenutlopp men även för brunnar med sidoutlopp. Då placeras tätningen på det anslutande avloppsröret. I båda fallen är det viktigt att hela brunnen och röret med radontätningen blir omkringgjuten med betong, betonar man från företaget.

Undertryck suger radon
När lufttrycket inomhus är lägre än i marken kan radon sugas in i huset genom otätheter i bottenplattan. Det kan exempelvis ske genom de krympspringor som uppstår mellan betongen och rörgenomföringar och vid golvbrunnar när betongen härdar.

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.