Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Golvbrunnar med tätning mot radon

Golvbrunnar med tätning mot radon
Furhoffs Rostfria kan nu leverera sina golvbrunnar med en fabriksmonterad tätning mot radon.

   
 För Furhoffs golvbrunnar med bottenutlopp är tätningen placerad på golvbrunnen.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radongas från marken kan läcka in i byggnader genom den krympspringa som kan bildas runt golvbrunnen i samband med att betongen härdar. För att förhindra detta levererar Furhoffs nu sina golvbrunnar med en fabriksmonterad tätning som tillval.

Både botten- och sidoutlopp kan tätas
Tätningen kan användas för brunnar med bottenutlopp men även för brunnar med sidoutlopp. Då placeras tätningen på det anslutande avloppsröret. I båda fallen är det viktigt att hela brunnen och röret med radontätningen blir omkringgjuten med betong, betonar man från företaget.

Undertryck suger radon
När lufttrycket inomhus är lägre än i marken kan radon sugas in i huset genom otätheter i bottenplattan. Det kan exempelvis ske genom de krympspringor som uppstår mellan betongen och rörgenomföringar och vid golvbrunnar när betongen härdar.

 

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.