Nyheter

Golvavlopp med fall

Golvavlopp med fall
Unidrain ShowerLine är ett golvavlopp med inbyggt lokalt fall. Avloppet är en vidareutveckling av Unidrain linjeavlopp men är utformat med ett inbyggt golvfall som underlättar och spar tid vid fallbyggnad och golvavjämning i duschutrymmen.

ShowerLine är tillverkad av rostfritt stål och utformad med tre tätskiktsflänsar för att ge ett kvalitetssäkrat lokalt fall. Kombineras med valfritt utloppshus i Unidrains standardsortiment.

Golvavloppet uppfyller gällande branschregler bl a Säker Vatten och kan användas både i nya och befintliga bjälklag.

Arbetet med att utföra golvfall och golvavjämning underlättas och tar mindre tid än med konventionell arbetsmetod och avlopp. För att ytterligare spara tid rekommenderas stora golvplattor vilket ger minimal skärning, snabbare golvläggning och mindre fogarbete.

Fallbyggnaden görs innan övrig golvyta spacklas och kan även kombineras med golvvärme.

Fallbyggnaden görs åt ett håll, golvytan utanför duschytan kan utföras slät enligt gällande branschregler.

Modullängd är 1200 mm och ger ett fall på 19 mm.

ShowerLine finns i tre utföranden: 
- Väggplacering mot fast vägg till vänster
- Väggplacering mot fast vägg till höger
- Enbart mot bakre vägg så kallad walk-in dusch.

Skriven av Anna Göth

Finns i tre utföranden bl a för placering mot fast vägg till vänster
Finns i tre utföranden bl a för placering mot fast vägg till vänster
Fallbyggnad
Fallbyggnad
Ger ett lokalt fall på 19 mm i en riktning
Ger ett lokalt fall på 19 mm i en riktning

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.