Nyheter

Golvavlopp med fall

Golvavlopp med fall
Unidrain ShowerLine är ett golvavlopp med inbyggt lokalt fall. Avloppet är en vidareutveckling av Unidrain linjeavlopp men är utformat med ett inbyggt golvfall som underlättar och spar tid vid fallbyggnad och golvavjämning i duschutrymmen.

ShowerLine är tillverkad av rostfritt stål och utformad med tre tätskiktsflänsar för att ge ett kvalitetssäkrat lokalt fall. Kombineras med valfritt utloppshus i Unidrains standardsortiment.

Golvavloppet uppfyller gällande branschregler bl a Säker Vatten och kan användas både i nya och befintliga bjälklag.

Arbetet med att utföra golvfall och golvavjämning underlättas och tar mindre tid än med konventionell arbetsmetod och avlopp. För att ytterligare spara tid rekommenderas stora golvplattor vilket ger minimal skärning, snabbare golvläggning och mindre fogarbete.

Fallbyggnaden görs innan övrig golvyta spacklas och kan även kombineras med golvvärme.

Fallbyggnaden görs åt ett håll, golvytan utanför duschytan kan utföras slät enligt gällande branschregler.

Modullängd är 1200 mm och ger ett fall på 19 mm.

ShowerLine finns i tre utföranden: 
- Väggplacering mot fast vägg till vänster
- Väggplacering mot fast vägg till höger
- Enbart mot bakre vägg så kallad walk-in dusch.

Skriven av Anna Göth

Finns i tre utföranden bl a för placering mot fast vägg till vänster
Finns i tre utföranden bl a för placering mot fast vägg till vänster
Fallbyggnad
Fallbyggnad
Ger ett lokalt fall på 19 mm i en riktning
Ger ett lokalt fall på 19 mm i en riktning

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.