Nyheter

Golvavlopp för vårdmiljöer

Unidrain Vinyl
unidrain Vinyl är ett nytt golvavlopp som är utvecklat för vårdmiljöer och för tillgänglighetsanpassning

JAFO AB säljer VVS-produkter i plast och rostfritt med golvbrunnar och väggnära golvavlopp som huvudprodukter. Alla produkter tillverkas efter tillverkningskontrollavtal med Statens Provningsanstalt (RISE - Research Institutes of Sweden).

unidrain® Vinyl golvavloppsarmatur är tillverkat i rostfritt stål. Golvbrunn för anslutning av plastmatta som yt- och tätskikt. Ett jämnt fall mot golvrännan underlättar hanteringen av rullstolar och duschsängar och ökar tillgängligheten för personer på ostadiga ben. Genom olika längder och anpassad placering av golvrännan får våtrummet en bättre avrinning och därmed en torrare miljö.

unidrain® Vinyl finns i längdmodulerna 700, 800, 900 och 1000. Levereras komplett med klämram, ram och galler i rostfritt stål. Ska kompletteras med önskat utloppshus. Gallret hålls på plats med kraftiga magneter och vid behov av rengöring av vattenlås lyfts gallret enkelt bort. Därmed är det enkelt att göra rent.

Vid träskivekonstruktioner ska montagesatsen alltid användas. Avståndet mellan vinylrännan och fast vägg ska vara minst 200 mm.

Längdmodell  700  800  900 1000
Galler längd  685 mm  785 mm  885 mm 985 mm
Armatur längd  750 mm  850 mm  950 mm 1050 mm

Skriven av Harald Holm

.
.
.
.
Vinyl 0700 komplett med klämram, ram och galler i rostfritt stål
Vinyl 0700 komplett med klämram, ram och galler i rostfritt stål

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.