Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Golvavlopp för vårdmiljöer

Unidrain Vinyl
unidrain Vinyl är ett nytt golvavlopp som är utvecklat för vårdmiljöer och för tillgänglighetsanpassning

JAFO AB säljer VVS-produkter i plast och rostfritt med golvbrunnar och väggnära golvavlopp som huvudprodukter. Alla produkter tillverkas efter tillverkningskontrollavtal med Statens Provningsanstalt (RISE - Research Institutes of Sweden).

unidrain® Vinyl golvavloppsarmatur är tillverkat i rostfritt stål. Golvbrunn för anslutning av plastmatta som yt- och tätskikt. Ett jämnt fall mot golvrännan underlättar hanteringen av rullstolar och duschsängar och ökar tillgängligheten för personer på ostadiga ben. Genom olika längder och anpassad placering av golvrännan får våtrummet en bättre avrinning och därmed en torrare miljö.

unidrain® Vinyl finns i längdmodulerna 700, 800, 900 och 1000. Levereras komplett med klämram, ram och galler i rostfritt stål. Ska kompletteras med önskat utloppshus. Gallret hålls på plats med kraftiga magneter och vid behov av rengöring av vattenlås lyfts gallret enkelt bort. Därmed är det enkelt att göra rent.

Vid träskivekonstruktioner ska montagesatsen alltid användas. Avståndet mellan vinylrännan och fast vägg ska vara minst 200 mm.

Längdmodell  700  800  900 1000
Galler längd  685 mm  785 mm  885 mm 985 mm
Armatur längd  750 mm  850 mm  950 mm 1050 mm

Skriven av Harald Holm

.
.
.
.
Vinyl 0700 komplett med klämram, ram och galler i rostfritt stål
Vinyl 0700 komplett med klämram, ram och galler i rostfritt stål

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.