• Nyheter
  • Gödselstav ger näring under lång tid

Nyheter

Gödselstav ger näring under lång tid

Gödselstav ger näring under lång tid
En nyutvecklad gödselstav ska förse träd och buskar i stadsmiljö med hela näringsbehovet för en säsong.

     
 Algomin Gödselstav ska förse träd och buskar med näring under lång tid.
  
 
 För varje träd appliceras gödselstavar i två stycken 300 millimeter djupa hål. Hålen placeras ute vid trädets kronkant och ges en lutning på 15-30 grader.
  

Algomin Gödselstav ska ge koncentrerad organisk näring till träd och buskar, vid såväl nyplantering som underhåll och renovering. Produkten består av stavar som förs ner i marken med ett spett och därefter tillför näring direkt vid växtens rötter.

Hjälper växten övervintra

Produkten innehåller trädgårdsgödsel blandat med hönsgödsel och koncentrerad bark. Därmed ska den tillföra både naturlig näring och jordförbättringsmedel. Den innehåller även naturfosfat och kalium för att hjälpa växten att övervintra och få bättre förutsättningar kommande växtsäsong.

Ökar förmågan att ta upp näring

Dessutom innehåller den algkalk som ger den en pH-halt på 7,4. Genom ett ökat pH-värde kan växten få en förbättrad förmåga att ta upp den tillförda näringen.

Produkten levereras i kartonger om 50 stavar.

 

 

 

Nyheter

Beröringsfri blandare i svart

Mora MMIX Tronic är en ny beröringsfri blandare i svart kulör som, förutom att vara hygienisk och bekväm, även minskar vatten- och energiförbrukningen. Blandarens svarta utförande ger den en exklusiv design som gör att den passar lika bra i offentliga miljöer såsom i det lyxigare badrummet hemma.

Nya väggelement med halm

Nya väggelement med halm

Ekopanely-skivor är stabila skivor som tillverkas av halm. De finns både som enkla skivor och som sandwichmoduler för bärande väggar. Passar särskilt bra i passivhus.

Första Svanenmärkta plastgolvet

Första Svanenmärkta plastgolvet

iD Revolution är det första plastgolvet som lever upp till kraven för Svanenmärkning av golv. Golvet är tillverkat av en kombination av återvunna och biobaserade råmaterial och är i första hand framtaget för offentliga miljöer, t ex förskolor och sjukhus där det ställs krav på giftfria, hållbara produkter.