• Nyheter
  • Gödselstav ger näring under lång tid

Nyheter

Gödselstav ger näring under lång tid

Gödselstav ger näring under lång tid
En nyutvecklad gödselstav ska förse träd och buskar i stadsmiljö med hela näringsbehovet för en säsong.

     
 Algomin Gödselstav ska förse träd och buskar med näring under lång tid.
  
 
 För varje träd appliceras gödselstavar i två stycken 300 millimeter djupa hål. Hålen placeras ute vid trädets kronkant och ges en lutning på 15-30 grader.
  

Algomin Gödselstav ska ge koncentrerad organisk näring till träd och buskar, vid såväl nyplantering som underhåll och renovering. Produkten består av stavar som förs ner i marken med ett spett och därefter tillför näring direkt vid växtens rötter.

Hjälper växten övervintra

Produkten innehåller trädgårdsgödsel blandat med hönsgödsel och koncentrerad bark. Därmed ska den tillföra både naturlig näring och jordförbättringsmedel. Den innehåller även naturfosfat och kalium för att hjälpa växten att övervintra och få bättre förutsättningar kommande växtsäsong.

Ökar förmågan att ta upp näring

Dessutom innehåller den algkalk som ger den en pH-halt på 7,4. Genom ett ökat pH-värde kan växten få en förbättrad förmåga att ta upp den tillförda näringen.

Produkten levereras i kartonger om 50 stavar.

 

 

 

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.