• Nyheter
  • Gödselstav ger näring under lång tid

Nyheter

Gödselstav ger näring under lång tid

Gödselstav ger näring under lång tid
En nyutvecklad gödselstav ska förse träd och buskar i stadsmiljö med hela näringsbehovet för en säsong.

     
 Algomin Gödselstav ska förse träd och buskar med näring under lång tid.
  
 
 För varje träd appliceras gödselstavar i två stycken 300 millimeter djupa hål. Hålen placeras ute vid trädets kronkant och ges en lutning på 15-30 grader.
  

Algomin Gödselstav ska ge koncentrerad organisk näring till träd och buskar, vid såväl nyplantering som underhåll och renovering. Produkten består av stavar som förs ner i marken med ett spett och därefter tillför näring direkt vid växtens rötter.

Hjälper växten övervintra

Produkten innehåller trädgårdsgödsel blandat med hönsgödsel och koncentrerad bark. Därmed ska den tillföra både naturlig näring och jordförbättringsmedel. Den innehåller även naturfosfat och kalium för att hjälpa växten att övervintra och få bättre förutsättningar kommande växtsäsong.

Ökar förmågan att ta upp näring

Dessutom innehåller den algkalk som ger den en pH-halt på 7,4. Genom ett ökat pH-värde kan växten få en förbättrad förmåga att ta upp den tillförda näringen.

Produkten levereras i kartonger om 50 stavar.

 

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.