Nyheter

Godkända våtrumsskivor

Godkända våtrumsskivor
Nu finns en förteckning på webben över våtrumsskivor där leverantören intygat att skivan uppfyller branschens krav för våtrum.

     
 Nu finns en förteckning på webben över våtumsskivor som är intygade att de svarar mot branschens krav för våtrum.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leverantörer av byggskivor har i samarbete med Byggkeramikrådet och AB Svensk Våtrumskontroll, GVK, sammanställt egenskapskrav för våtrumsskivor på vägg.

Kraven syftar till att säkerställa att tätskikt av folietyp och plastmatta fungerar på olika typer av våtrumsskivor. Godkänd våtrumsskiva uppfyller egenskapskraven för våtrum i bostadsutrymmen och utrymmen med likvärdig belastning.

Egenskaper redovisas
För att listas som godkänd skiva ska leverantören redovisa om skivan är sugande eller icke sugande, att den är formstabil med hänsyn till fukt och temperatur, att den är mögelresistent och om den tål höga temperaturer. Produkten är inte lämplig som underlag till plastmatta vid de fall då värmetåligheten är begränsad.

Godkända i fem år
De listade produkterna är godkända i fem år under förutsättning att produktens sammansättning inte förändras. Listan kompletteras allt eftersom leverantörer kommer in med intyg.

 

Godkända våtrumsskivor finns listade på GVK:s webbplats

 

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.