Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Godkända kombinationer av väggnära golvbrunnar och tätskikt

Nyheter

Godkända kombinationer av väggnära golvbrunnar och tätskikt

Godkända kombinationer av väggnära golvbrunnar och tätskikt
Nu finns det flera godkända kombinationer av väggnära golvbrunnar och tätskikt som följer de regler för branschgodkännande som infördes i höstas.

Tätskiktbranscherna och VVS-branschen har enats om regler för godkännande av golvbrunnar avsedda för väggnära placering i kombination med tätskiktsystem. Reglerna gäller från 1 oktober 2008 och de beskriver hur kombination av golvbrunn och tätskikt ska provas. Dessa har tagits fram av en arbetsgrupp med representanter för:
– försäkringsbolag
– leverantörer
– branschorganisationer
– SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut
– SP Sitac
– Svensk Byggtjänst.

Förteckning över godkända produkter
Det är enbart kombinationer, en specifik golvbrunn med ett specifikt tätskiktsystem, som kan få ett godkännande. De godkännanden som nu utfärdats av SP Sitac finns redovisade på branschorganisationernas webbsidor:
www.bkr.se
www.sakervatten.se
www.gvk.se

 
 Waterline från Blücher Sweden AB.
Senaste tillskotten av godkända brunnar är Waterline duschrännor och de trekantiga hörnbrunnarna Drain 206 Trio från Blücher Sweden AB. Båda brunnarna är godkända för montage tillsammans med Alfix tätskikt.
Sedan tidigare finns även godkända brunnar från Purus AB och Unidrain A/S.

Giltighetstid
Branschgodkännande gäller i fem år från utfärdandedatum.

 

Källa: Svensk Installationskontroll AB


Läs mer:


 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.