• Nyheter
  • Glasskjutdörrar med osynliga beslag

Nyheter

Glasskjutdörrar med osynliga beslag

Nytt beslag för glasskjutdörrar
INTEC är ett nylanserat skjutdörrssystem för skjutdörrar av glas där upphängningen är integrerad i skenan vilket gör att beslagen blir helt osynliga.

INTEC tillverkas av företaget MANTION ASA och är utformat med upphängningarna integrerade i skenan vilket gör att beslagen blir helt osynliga.
Glidsystemen är försedda med stötdämpare och ger en fullständig och effektiv stängning och öppning av dörren, tyst och smidigt.
 
Profilerna är tillverkade av aluminium och är ett av de smalaste systemen på marknaden. Profilerna passar till dörrar med tjocklek på 8-10 mm och med vikt upp till 80 kg. De kan anpassas för enkla och dubbla dörrar och fästena kan monteras på väggen eller i taket. Monteringsprofilen kan även monteras jämnt på en fast glasvägg för utformning av ett helt symetriskt glasparti.

Skjutdörrsystemet går snabbt och enkelt att montera och möjliggör en noggrann och omedelbar inställning i höjdled.
 
För hela systemet garanteras en livslängd på 100 000 cykler.

Skriven av Anna Göth

INTEC beslag för skjutdörrar av glas
INTEC beslag för skjutdörrar av glas
INTEC
INTEC

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.