Nyheter

Glasskivor med lysande mönster

Glasskivor med lysande mönster
Glassiled är ett laminerat glas som har lysdioder inbäddade i ett elektriskt ledande skikt. Med lysdioderna kan man fritt skapa egna mönster eller text.

   
 

Glassiled i invändigt glasparti.

 

 
 

Glassiled som fasadutsmyckning.

 

 
 

Principskiss för Glassiled.

 

Från AGC Flat Glass kommer ett lamellglas med integrerade lysdioder, som kan användas för dekorationer, skyltning eller vanlig belysning i fasader och invändiga glaspartier. Lamellglaset består av två glasskivor och en mellanliggande folie av polyvinylbutyral, PVB, I denna folie ligger lysdioder inbäddade mot ett osynligt skikt av en elektriskt ledande beläggning. Lysdioderna kan placeras fritt för att bilda mönster eller text.


Valfri färg på ljuset

De inbäddade lysdioderna kan vara enfärgade eller av typen RGB-dioder som kan ändras till valfri färg. Det är även möjligt att dimra belysningen.
Den särskilda PVB som används för att bädda in lysdioderna uppges absorbera mer än 99 procent av UV-strålningen och förhindrar därför missfärgning.  Glassiled uppges även vara okänsligt för vibrationer och ha lång livslängd.

Enkel installation
Produkten är av typen plug and play och levereras komplett med nödvändiga anslutningar. Lysdioderna drivs med lågspänning 24, 48 eller 60 volt. Minsta avstånd mellan enfärgade dioder är 15 millimeter och 50 millimeter för RGB-dioder.
Glasskivorna kan tillverkas med mått upp till 1 500x2 700 millimeter.

 

Nyheter

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.