Nyheter

Glasskivor med lysande mönster

Glasskivor med lysande mönster
2008-05-22
Glassiled är ett laminerat glas som har lysdioder inbäddade i ett elektriskt ledande skikt. Med lysdioderna kan man fritt skapa egna mönster eller text.

   
 

Glassiled i invändigt glasparti.

 

 
 

Glassiled som fasadutsmyckning.

 

 
 

Principskiss för Glassiled.

 

Från AGC Flat Glass kommer ett lamellglas med integrerade lysdioder, som kan användas för dekorationer, skyltning eller vanlig belysning i fasader och invändiga glaspartier. Lamellglaset består av två glasskivor och en mellanliggande folie av polyvinylbutyral, PVB, I denna folie ligger lysdioder inbäddade mot ett osynligt skikt av en elektriskt ledande beläggning. Lysdioderna kan placeras fritt för att bilda mönster eller text.


Valfri färg på ljuset

De inbäddade lysdioderna kan vara enfärgade eller av typen RGB-dioder som kan ändras till valfri färg. Det är även möjligt att dimra belysningen.
Den särskilda PVB som används för att bädda in lysdioderna uppges absorbera mer än 99 procent av UV-strålningen och förhindrar därför missfärgning.  Glassiled uppges även vara okänsligt för vibrationer och ha lång livslängd.

Enkel installation
Produkten är av typen plug and play och levereras komplett med nödvändiga anslutningar. Lysdioderna drivs med lågspänning 24, 48 eller 60 volt. Minsta avstånd mellan enfärgade dioder är 15 millimeter och 50 millimeter för RGB-dioder.
Glasskivorna kan tillverkas med mått upp till 1 500x2 700 millimeter.

 

Nyheter

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.