Nyheter

Glasskivor med lysande mönster

Glasskivor med lysande mönster
Glassiled är ett laminerat glas som har lysdioder inbäddade i ett elektriskt ledande skikt. Med lysdioderna kan man fritt skapa egna mönster eller text.

   
 

Glassiled i invändigt glasparti.

 

 
 

Glassiled som fasadutsmyckning.

 

 
 

Principskiss för Glassiled.

 

Från AGC Flat Glass kommer ett lamellglas med integrerade lysdioder, som kan användas för dekorationer, skyltning eller vanlig belysning i fasader och invändiga glaspartier. Lamellglaset består av två glasskivor och en mellanliggande folie av polyvinylbutyral, PVB, I denna folie ligger lysdioder inbäddade mot ett osynligt skikt av en elektriskt ledande beläggning. Lysdioderna kan placeras fritt för att bilda mönster eller text.


Valfri färg på ljuset

De inbäddade lysdioderna kan vara enfärgade eller av typen RGB-dioder som kan ändras till valfri färg. Det är även möjligt att dimra belysningen.
Den särskilda PVB som används för att bädda in lysdioderna uppges absorbera mer än 99 procent av UV-strålningen och förhindrar därför missfärgning.  Glassiled uppges även vara okänsligt för vibrationer och ha lång livslängd.

Enkel installation
Produkten är av typen plug and play och levereras komplett med nödvändiga anslutningar. Lysdioderna drivs med lågspänning 24, 48 eller 60 volt. Minsta avstånd mellan enfärgade dioder är 15 millimeter och 50 millimeter för RGB-dioder.
Glasskivorna kan tillverkas med mått upp till 1 500x2 700 millimeter.

 

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.