Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Glasskivor med lysande mönster

Glasskivor med lysande mönster
Glassiled är ett laminerat glas som har lysdioder inbäddade i ett elektriskt ledande skikt. Med lysdioderna kan man fritt skapa egna mönster eller text.

   
 

Glassiled i invändigt glasparti.

 

 
 

Glassiled som fasadutsmyckning.

 

 
 

Principskiss för Glassiled.

 

Från AGC Flat Glass kommer ett lamellglas med integrerade lysdioder, som kan användas för dekorationer, skyltning eller vanlig belysning i fasader och invändiga glaspartier. Lamellglaset består av två glasskivor och en mellanliggande folie av polyvinylbutyral, PVB, I denna folie ligger lysdioder inbäddade mot ett osynligt skikt av en elektriskt ledande beläggning. Lysdioderna kan placeras fritt för att bilda mönster eller text.


Valfri färg på ljuset

De inbäddade lysdioderna kan vara enfärgade eller av typen RGB-dioder som kan ändras till valfri färg. Det är även möjligt att dimra belysningen.
Den särskilda PVB som används för att bädda in lysdioderna uppges absorbera mer än 99 procent av UV-strålningen och förhindrar därför missfärgning.  Glassiled uppges även vara okänsligt för vibrationer och ha lång livslängd.

Enkel installation
Produkten är av typen plug and play och levereras komplett med nödvändiga anslutningar. Lysdioderna drivs med lågspänning 24, 48 eller 60 volt. Minsta avstånd mellan enfärgade dioder är 15 millimeter och 50 millimeter för RGB-dioder.
Glasskivorna kan tillverkas med mått upp till 1 500x2 700 millimeter.

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.