Nyheter

Glasklar solskyddsfilm

Glasklar solskyddsfilm
2008-04-15
Från LDT AB kommer en solskyddsfilm som reducerar solenergin med 50 procent och samtidigt uppges vara i princip lika klar som fönsterglas.

      
 

Fönster som har KFI 70 Klar på de två högra rutorna.

 

Den nya solskyddsfilmen KFI 70 Klar är avsedd att monteras på glasets insida, där den reflekterar bort stora delar av solens värmeenergi. Filmen ingår i en serie av lätt tonade filmer som uppges kunna vända värmens våglängder, utan att filmen är mörk och försämrar utsikten. Denna teknik skiljer sig från traditionella solskyddsfilmer som reflekterar värme och ljus genom metall i filmen.


Exempel på egenskaper
Enligt LDT AB får ett 6 millimeter klart enkelglas följande egenskaper med KFI 70 Klar (alla siffror i procent):

- ljusgenomsläpp 68
- total solenergi blockerad 50

- blockerad UV-strålning 99,9
- infraröd reflektion 97
- minskning av bländning 23.

 

Nyheter

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

2022-11-15
Nödbelysning

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.

X-Fog PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

GPBM Nordic har, med varumärket CGS, tagit fram X-Fog, en brandsläckare med PFAS- och tensidfritt släckmedel för klass A bränder i organiska material som trä, textil och papper. Det vätskebaserade släckmedlet ersätter skumbrandsläckare, har upp till fyra gånger bättre släckeffekt än vatten samt fungerar både släckande och impregnerande.