Nyheter

Glasklar solskyddsfilm

Glasklar solskyddsfilm
Från LDT AB kommer en solskyddsfilm som reducerar solenergin med 50 procent och samtidigt uppges vara i princip lika klar som fönsterglas.

      
 

Fönster som har KFI 70 Klar på de två högra rutorna.

 

Den nya solskyddsfilmen KFI 70 Klar är avsedd att monteras på glasets insida, där den reflekterar bort stora delar av solens värmeenergi. Filmen ingår i en serie av lätt tonade filmer som uppges kunna vända värmens våglängder, utan att filmen är mörk och försämrar utsikten. Denna teknik skiljer sig från traditionella solskyddsfilmer som reflekterar värme och ljus genom metall i filmen.


Exempel på egenskaper
Enligt LDT AB får ett 6 millimeter klart enkelglas följande egenskaper med KFI 70 Klar (alla siffror i procent):

- ljusgenomsläpp 68
- total solenergi blockerad 50

- blockerad UV-strålning 99,9
- infraröd reflektion 97
- minskning av bländning 23.

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.