Nyheter

Glasdesign för badrummet

Glasdesign för badrummet
Konstnärer från Kosta Boda har designat handfat och väggplattor av glas avsedda för badrum.

  
 

Konstnärligt utförda väggplattor och handfat av glas från Kosta Boda.

Glasbruket Kosta Boda har designat ett antal kollektioner dekorplattor och handfat av glas avsedda för badrumsmiljö. Formgivare som Ulrica Hydman Vallien, Kjell Engman och Bertil Vallien har låtit sitt konstnärsskap få fritt spelrum.

Handfat i två utföranden
Handfaten innehåller dekorativa luftbubblor som skapar en känsla av vatten och som gör varje handfat individuellt. De finns i två utföranden, med eller utan fisk. Den färgglada glasfisken är skapad på fri hand. Som tillval kan handfatet utrustas med LED-belysning som appliceras via en stripe mellan handfat och skiva.
I kollektionen ingår även en tvålkopp som är en mindre kopia av handfatet.

Samarbete
Kosta Boda samarbetar med den småländska badrumstillverkaren Duo Bad vad gäller marknadsföring och försäljning av produkterna. PCI, som är en del av kemikoncernen BASF AB, har även tagit fram produkter som kan användas vid montering av glasplattorna.

 

 

Leverantör är DuoBad som finns på Nordbygg i monter A21:21.

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsväggar

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.