Nyheter

Glasdesign för badrummet

Glasdesign för badrummet
Konstnärer från Kosta Boda har designat handfat och väggplattor av glas avsedda för badrum.

  
 

Konstnärligt utförda väggplattor och handfat av glas från Kosta Boda.

Glasbruket Kosta Boda har designat ett antal kollektioner dekorplattor och handfat av glas avsedda för badrumsmiljö. Formgivare som Ulrica Hydman Vallien, Kjell Engman och Bertil Vallien har låtit sitt konstnärsskap få fritt spelrum.

Handfat i två utföranden
Handfaten innehåller dekorativa luftbubblor som skapar en känsla av vatten och som gör varje handfat individuellt. De finns i två utföranden, med eller utan fisk. Den färgglada glasfisken är skapad på fri hand. Som tillval kan handfatet utrustas med LED-belysning som appliceras via en stripe mellan handfat och skiva.
I kollektionen ingår även en tvålkopp som är en mindre kopia av handfatet.

Samarbete
Kosta Boda samarbetar med den småländska badrumstillverkaren Duo Bad vad gäller marknadsföring och försäljning av produkterna. PCI, som är en del av kemikoncernen BASF AB, har även tagit fram produkter som kan användas vid montering av glasplattorna.

 

 

Leverantör är DuoBad som finns på Nordbygg i monter A21:21.

Nyheter

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.

Ökad storstadskoncentration av lokalinvesteringarna

Under första kvartalet i år beräknas de totala husbyggnadsinvesteringarna inom privata och offentliga lokaler ha uppgått till närmare 39 miljarder kronor. Enligt analysföretaget Industrifakta var närmare 60 procent av investeringarna koncentrerade till de tre storstadslänen: Stockholms-, Västra Götalands- och Skåne län.

Tunn rumstermostat med display

Tunn rumstermostat med display

Thermotech utökar sitt sortiment av trådlösa rumstermostater för golvvärme med en ny serie. Serie XD har en tunn och diskret design och en display som kan anpassas till att antingen lysa, dimras eller vara helt släckt.

Snyggt brandskydd

Hide design har formgett två stycken Brinte skåp för brandsläckare och brandfilt, som lanseras i samarbete med Göthes industribeslag. Tillverkningen sker lokalt i Dalarna.

Världens första skyddshjälm med MIPS

Världens första skyddshjälm med MIPS

MIPS är en hjälmintegrerad teknik som tillåter att hjälmen, vid ett fall eller slag, kan rotera i förhållande till huvudet och på så sätt skydda hjärnan från rotationsskador. MIPS finns sedan tidigare i bland annat skid- och cykelhjälmar men nu är Guardio Safety först i världen med att lansera en skyddshjälm med MIPS för användning inom bygg- och industribranschen.