Nyheter

Glasdesign för badrummet

Glasdesign för badrummet
Konstnärer från Kosta Boda har designat handfat och väggplattor av glas avsedda för badrum.

  
 

Konstnärligt utförda väggplattor och handfat av glas från Kosta Boda.

Glasbruket Kosta Boda har designat ett antal kollektioner dekorplattor och handfat av glas avsedda för badrumsmiljö. Formgivare som Ulrica Hydman Vallien, Kjell Engman och Bertil Vallien har låtit sitt konstnärsskap få fritt spelrum.

Handfat i två utföranden
Handfaten innehåller dekorativa luftbubblor som skapar en känsla av vatten och som gör varje handfat individuellt. De finns i två utföranden, med eller utan fisk. Den färgglada glasfisken är skapad på fri hand. Som tillval kan handfatet utrustas med LED-belysning som appliceras via en stripe mellan handfat och skiva.
I kollektionen ingår även en tvålkopp som är en mindre kopia av handfatet.

Samarbete
Kosta Boda samarbetar med den småländska badrumstillverkaren Duo Bad vad gäller marknadsföring och försäljning av produkterna. PCI, som är en del av kemikoncernen BASF AB, har även tagit fram produkter som kan användas vid montering av glasplattorna.

 

 

Leverantör är DuoBad som finns på Nordbygg i monter A21:21.

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.