Nyheter

Glasdesign för badrummet

Glasdesign för badrummet
Konstnärer från Kosta Boda har designat handfat och väggplattor av glas avsedda för badrum.

  
 

Konstnärligt utförda väggplattor och handfat av glas från Kosta Boda.

Glasbruket Kosta Boda har designat ett antal kollektioner dekorplattor och handfat av glas avsedda för badrumsmiljö. Formgivare som Ulrica Hydman Vallien, Kjell Engman och Bertil Vallien har låtit sitt konstnärsskap få fritt spelrum.

Handfat i två utföranden
Handfaten innehåller dekorativa luftbubblor som skapar en känsla av vatten och som gör varje handfat individuellt. De finns i två utföranden, med eller utan fisk. Den färgglada glasfisken är skapad på fri hand. Som tillval kan handfatet utrustas med LED-belysning som appliceras via en stripe mellan handfat och skiva.
I kollektionen ingår även en tvålkopp som är en mindre kopia av handfatet.

Samarbete
Kosta Boda samarbetar med den småländska badrumstillverkaren Duo Bad vad gäller marknadsföring och försäljning av produkterna. PCI, som är en del av kemikoncernen BASF AB, har även tagit fram produkter som kan användas vid montering av glasplattorna.

 

 

Leverantör är DuoBad som finns på Nordbygg i monter A21:21.

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.