• Nyheter
  • Gjutjärnspollare i obehandlad gjutjärn

Nyheter

Gjutjärnspollare i obehandlad gjutjärn

Gjutjärnspollare i obehandlad gjutjärn
Helsingborgsföretaget Kulturbelysning har i sitt sortiment en robust gjutjärnspollare i obehandlad gjutjärn.

Pollarna finns i olika utföranden, där Classic I och Classic II har olika utseende. Båda modellerna kan fås antingen som obehandlad gjutjärn som ytrostar, eller svartlackerad. Modellerna kan också fås antingen som E27 eller LED. Den LED-bestyckade enheten har ett ljusflöde på 800 lumen och en effekt på 12W. Färgtemperatur 3000 K. IP-klass 44 och vandalklass IK10. Livslängden beräknas till 50.000 h.

Kulturbelysnings pollare har en rotationssymetrisk ljusbild, monteringslucka och frostad akrylcylinder. Kopplingslucka och rund fotplatta med tre bulthål, adapter anpassat för direktmontage i betongfundament, finns som tillbehör. Höjden är 927 mm, bredden vid basen är 230 mm och i toppen 190 mm. Markfundamentet har en höjd på 700 mm, bredd 270 mm och väger 70 kg.

Skriven av Harald Holm

Classic I
Classic I
Classic II
Classic II
Classic II, svartlackerad
Classic II, svartlackerad

Nyheter

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.

Ökad storstadskoncentration av lokalinvesteringarna

Under första kvartalet i år beräknas de totala husbyggnadsinvesteringarna inom privata och offentliga lokaler ha uppgått till närmare 39 miljarder kronor. Enligt analysföretaget Industrifakta var närmare 60 procent av investeringarna koncentrerade till de tre storstadslänen: Stockholms-, Västra Götalands- och Skåne län.

Tunn rumstermostat med display

Tunn rumstermostat med display

Thermotech utökar sitt sortiment av trådlösa rumstermostater för golvvärme med en ny serie. Serie XD har en tunn och diskret design och en display som kan anpassas till att antingen lysa, dimras eller vara helt släckt.

Snyggt brandskydd

Hide design har formgett två stycken Brinte skåp för brandsläckare och brandfilt, som lanseras i samarbete med Göthes industribeslag. Tillverkningen sker lokalt i Dalarna.

Världens första skyddshjälm med MIPS

Världens första skyddshjälm med MIPS

MIPS är en hjälmintegrerad teknik som tillåter att hjälmen, vid ett fall eller slag, kan rotera i förhållande till huvudet och på så sätt skydda hjärnan från rotationsskador. MIPS finns sedan tidigare i bland annat skid- och cykelhjälmar men nu är Guardio Safety först i världen med att lansera en skyddshjälm med MIPS för användning inom bygg- och industribranschen.