• Nyheter
  • Gjutjärnspollare i obehandlad gjutjärn

Nyheter

Gjutjärnspollare i obehandlad gjutjärn

Gjutjärnspollare i obehandlad gjutjärn
Helsingborgsföretaget Kulturbelysning har i sitt sortiment en robust gjutjärnspollare i obehandlad gjutjärn.

Pollarna finns i olika utföranden, där Classic I och Classic II har olika utseende. Båda modellerna kan fås antingen som obehandlad gjutjärn som ytrostar, eller svartlackerad. Modellerna kan också fås antingen som E27 eller LED. Den LED-bestyckade enheten har ett ljusflöde på 800 lumen och en effekt på 12W. Färgtemperatur 3000 K. IP-klass 44 och vandalklass IK10. Livslängden beräknas till 50.000 h.

Kulturbelysnings pollare har en rotationssymetrisk ljusbild, monteringslucka och frostad akrylcylinder. Kopplingslucka och rund fotplatta med tre bulthål, adapter anpassat för direktmontage i betongfundament, finns som tillbehör. Höjden är 927 mm, bredden vid basen är 230 mm och i toppen 190 mm. Markfundamentet har en höjd på 700 mm, bredd 270 mm och väger 70 kg.

Skriven av Harald Holm

Classic I
Classic I
Classic II
Classic II
Classic II, svartlackerad
Classic II, svartlackerad

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.