• Nyheter
  • Gjutjärnspollare i obehandlad gjutjärn

Nyheter

Gjutjärnspollare i obehandlad gjutjärn

Gjutjärnspollare i obehandlad gjutjärn
Helsingborgsföretaget Kulturbelysning har i sitt sortiment en robust gjutjärnspollare i obehandlad gjutjärn.

Pollarna finns i olika utföranden, där Classic I och Classic II har olika utseende. Båda modellerna kan fås antingen som obehandlad gjutjärn som ytrostar, eller svartlackerad. Modellerna kan också fås antingen som E27 eller LED. Den LED-bestyckade enheten har ett ljusflöde på 800 lumen och en effekt på 12W. Färgtemperatur 3000 K. IP-klass 44 och vandalklass IK10. Livslängden beräknas till 50.000 h.

Kulturbelysnings pollare har en rotationssymetrisk ljusbild, monteringslucka och frostad akrylcylinder. Kopplingslucka och rund fotplatta med tre bulthål, adapter anpassat för direktmontage i betongfundament, finns som tillbehör. Höjden är 927 mm, bredden vid basen är 230 mm och i toppen 190 mm. Markfundamentet har en höjd på 700 mm, bredd 270 mm och väger 70 kg.

Skriven av Harald Holm

Classic I
Classic I
Classic II
Classic II
Classic II, svartlackerad
Classic II, svartlackerad

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

LESS teglet med tre hål

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.