• Nyheter
  • Gjutjärnspollare i obehandlad gjutjärn

Nyheter

Gjutjärnspollare i obehandlad gjutjärn

Gjutjärnspollare i obehandlad gjutjärn
Helsingborgsföretaget Kulturbelysning har i sitt sortiment en robust gjutjärnspollare i obehandlad gjutjärn.

Pollarna finns i olika utföranden, där Classic I och Classic II har olika utseende. Båda modellerna kan fås antingen som obehandlad gjutjärn som ytrostar, eller svartlackerad. Modellerna kan också fås antingen som E27 eller LED. Den LED-bestyckade enheten har ett ljusflöde på 800 lumen och en effekt på 12W. Färgtemperatur 3000 K. IP-klass 44 och vandalklass IK10. Livslängden beräknas till 50.000 h.

Kulturbelysnings pollare har en rotationssymetrisk ljusbild, monteringslucka och frostad akrylcylinder. Kopplingslucka och rund fotplatta med tre bulthål, adapter anpassat för direktmontage i betongfundament, finns som tillbehör. Höjden är 927 mm, bredden vid basen är 230 mm och i toppen 190 mm. Markfundamentet har en höjd på 700 mm, bredd 270 mm och väger 70 kg.

Skriven av Harald Holm

Classic I
Classic I
Classic II
Classic II
Classic II, svartlackerad
Classic II, svartlackerad

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.