Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Gipsskivekonstruktioner som BIM-objekt

Nyheter

Gipsskivekonstruktioner som BIM-objekt

.
Norgips har omvandlat en del av sitt produktutbud till BIM objekt.

Tillsammans med företaget BIMobject har Norgips tagit steget in i BIM världen med en del av sitt produktsortiment. Designers kan nu använda den produktkunskap och intelligens som BIM-objekten erbjuder för att snabbare förstå en produkts egenskaper och därigenom skapa en bättre funktion och bättre byggbarhet.

Stöder hela processen
Norgips BIM-objekt stöder hela BIMprocessen från tidig design och stöder både bygghandlingar, arbetsritningar och kan mängdas i detalj med alla ingående material med detaljer i 3D (produktionsmodell). Från och med idag är dessa objekt tillgängliga att ladda ner från produktportalen http://bimobject.com

BIM-objekten ger full flexibilitet i både 2D och 3D och tillåter ingenjörer och arkitekter att göra smartare beslut, som i slutändan kommer att skapa en byggnad som kommer att vara av högre kvalitet, är enklare att underhålla och är billigare att bygga.

Innervägger med stålreglar tillgängliga nu
Den första delen av dessa BIM objekt som finns tillgängligt för ArchiCAD är innerväggar med stålreglar och av en brandklass A60.

”För oss är en 3D-ritning inte BIM, det är så mycket mer och BIMobject har gjort det möjligt. Vi har nu byggt en plattform som vi kan utveckla vidare och Norgips kommer att vara en del av BIM-världen i framtiden.” Säger Johan Arvidsson, Teknisk Chef på Norgips.

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.