• Nyheter
  • Gipsskivekonstruktioner som BIM-objekt

Nyheter

Gipsskivekonstruktioner som BIM-objekt

.
Norgips har omvandlat en del av sitt produktutbud till BIM objekt.

Tillsammans med företaget BIMobject har Norgips tagit steget in i BIM världen med en del av sitt produktsortiment. Designers kan nu använda den produktkunskap och intelligens som BIM-objekten erbjuder för att snabbare förstå en produkts egenskaper och därigenom skapa en bättre funktion och bättre byggbarhet.

Stöder hela processen
Norgips BIM-objekt stöder hela BIMprocessen från tidig design och stöder både bygghandlingar, arbetsritningar och kan mängdas i detalj med alla ingående material med detaljer i 3D (produktionsmodell). Från och med idag är dessa objekt tillgängliga att ladda ner från produktportalen http://bimobject.com

BIM-objekten ger full flexibilitet i både 2D och 3D och tillåter ingenjörer och arkitekter att göra smartare beslut, som i slutändan kommer att skapa en byggnad som kommer att vara av högre kvalitet, är enklare att underhålla och är billigare att bygga.

Innervägger med stålreglar tillgängliga nu
Den första delen av dessa BIM objekt som finns tillgängligt för ArchiCAD är innerväggar med stålreglar och av en brandklass A60.

”För oss är en 3D-ritning inte BIM, det är så mycket mer och BIMobject har gjort det möjligt. Vi har nu byggt en plattform som vi kan utveckla vidare och Norgips kommer att vara en del av BIM-världen i framtiden.” Säger Johan Arvidsson, Teknisk Chef på Norgips.

Nyheter

Nya väggelement med halm

2019-10-11
Skivor

Ekopanely-skivor är stabila skivor som tillverkas av halm. De finns både som enkla skivor och som sandwichmoduler för bärande väggar. Passar särskilt bra i passivhus.

Första Svanenmärkta plastgolvet

Första Svanenmärkta plastgolvet

iD Revolution är det första plastgolvet som lever upp till kraven för Svanenmärkning av golv. Golvet är tillverkat av en kombination av återvunna och biobaserade råmaterial och är i första hand framtaget för offentliga miljöer, t ex förskolor och sjukhus där det ställs krav på giftfria, hållbara produkter.