• Nyheter
  • Gipsskivekonstruktioner som BIM-objekt

Nyheter

Gipsskivekonstruktioner som BIM-objekt

.
Norgips har omvandlat en del av sitt produktutbud till BIM objekt.

Tillsammans med företaget BIMobject har Norgips tagit steget in i BIM världen med en del av sitt produktsortiment. Designers kan nu använda den produktkunskap och intelligens som BIM-objekten erbjuder för att snabbare förstå en produkts egenskaper och därigenom skapa en bättre funktion och bättre byggbarhet.

Stöder hela processen
Norgips BIM-objekt stöder hela BIMprocessen från tidig design och stöder både bygghandlingar, arbetsritningar och kan mängdas i detalj med alla ingående material med detaljer i 3D (produktionsmodell). Från och med idag är dessa objekt tillgängliga att ladda ner från produktportalen http://bimobject.com

BIM-objekten ger full flexibilitet i både 2D och 3D och tillåter ingenjörer och arkitekter att göra smartare beslut, som i slutändan kommer att skapa en byggnad som kommer att vara av högre kvalitet, är enklare att underhålla och är billigare att bygga.

Innervägger med stålreglar tillgängliga nu
Den första delen av dessa BIM objekt som finns tillgängligt för ArchiCAD är innerväggar med stålreglar och av en brandklass A60.

”För oss är en 3D-ritning inte BIM, det är så mycket mer och BIMobject har gjort det möjligt. Vi har nu byggt en plattform som vi kan utveckla vidare och Norgips kommer att vara en del av BIM-världen i framtiden.” Säger Johan Arvidsson, Teknisk Chef på Norgips.

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.