Nyheter

Gipsskiva med lägre vikt

Gipsskiva med lägre vikt
Norgips nya gipsskiva Light Board har ca 25 % lägre vikt än en traditionell gipsskiva. Den låga vikten ger bättre ergonomi för montören med både lättare lyft och snabbare montering.

Gipsskivan består av återvunna material och är tillverkad med en lättviktsteknologi som ger den luftiga egenskaper och låg vikt. Vikten har reducerats med ca 25 % jämfört med en traditionell gipsskiva och en skiva med formatet 900x2400 mm är ca 5,4 kg lättare.
Skivan har motsvarande egenskaper som en vanlig gipsskiva och har även goda brand- och ljudegenskaper. Den är godkänd i brandkonstruktioner upp till EI 60.

Skivan kan användas för invändiga väggar och tak vid både nybyggen och renoveringsprojekt, inklädnader samt brand- och ljudavskiljande konstruktioner. 

Den lätta vikten gör skivan ergonomisk att arbeta med, den är även lättare att skruva i, skära och bearbeta. 

Skivan är av Typ A enligt EN 520 och har försänkt kartongklädd långkant med kapad, rak kortkant.
Den är CE-märkt och finns registrerad i Basta och Byggvarubedömningen.

Gipsskivan har tjocklek 12,5 mm och finns i formaten 900×2400, 900×2500, 900×2700, 1200×2400, 1200×2500 och 1200×2700 mm. 
Vikten är 6,7 kg per m².

Uppgifter om övriga tekniska egenskaper finns på Norgips webbplats.

Skriven av Anna Göth

Norgips Light Board Produktblad
Norgips Light Board Produktblad

Nyheter

Beröringsfri blandare i svart

Mora MMIX Tronic är en ny beröringsfri blandare i svart kulör som, förutom att vara hygienisk och bekväm, även minskar vatten- och energiförbrukningen. Blandarens svarta utförande ger den en exklusiv design som gör att den passar lika bra i offentliga miljöer såsom i det lyxigare badrummet hemma.

Nya väggelement med halm

Nya väggelement med halm

Ekopanely-skivor är stabila skivor som tillverkas av halm. De finns både som enkla skivor och som sandwichmoduler för bärande väggar. Passar särskilt bra i passivhus.