Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Gipsskiva med lägre vikt

Gipsskiva med lägre vikt
Norgips nya gipsskiva Light Board har ca 25 % lägre vikt än en traditionell gipsskiva. Den låga vikten ger bättre ergonomi för montören med både lättare lyft och snabbare montering.

Gipsskivan består av återvunna material och är tillverkad med en lättviktsteknologi som ger den luftiga egenskaper och låg vikt. Vikten har reducerats med ca 25 % jämfört med en traditionell gipsskiva och en skiva med formatet 900x2400 mm är ca 5,4 kg lättare.
Skivan har motsvarande egenskaper som en vanlig gipsskiva och har även goda brand- och ljudegenskaper. Den är godkänd i brandkonstruktioner upp till EI 60.

Skivan kan användas för invändiga väggar och tak vid både nybyggen och renoveringsprojekt, inklädnader samt brand- och ljudavskiljande konstruktioner. 

Den lätta vikten gör skivan ergonomisk att arbeta med, den är även lättare att skruva i, skära och bearbeta. 

Skivan är av Typ A enligt EN 520 och har försänkt kartongklädd långkant med kapad, rak kortkant.
Den är CE-märkt och finns registrerad i Basta och Byggvarubedömningen.

Gipsskivan har tjocklek 12,5 mm och finns i formaten 900×2400, 900×2500, 900×2700, 1200×2400, 1200×2500 och 1200×2700 mm. 
Vikten är 6,7 kg per m².

Uppgifter om övriga tekniska egenskaper finns på Norgips webbplats.

Skriven av Anna Göth

Norgips Light Board Produktblad
Norgips Light Board Produktblad

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.