Nyheter

Genomfärgad MDF

Genomfärgad MDF
Forescolor är en helt genomfärgad träfiberskiva för invändiga inrednings- och möbelprojekt där man vill addera färg. CEOS marknadsför Forescolor i Sverige och erbjuder som standard nio olika kulörer.

Forescolor träfiberskiva är en helt genomfärgad MDF som kan användas för inredning i exempelvis hotell och restauranger, butiker, kontor, bostäder, som väggpaneler och på dörrar men även till möbler, skyltar, i leksaker och annat.

Skivan är enkel att bearbeta med vanliga verktyg och kan behandlas med ytbeläggning om så önskas. Skivan har hög fuktbeständighet och med speciell slutbehandling kan den användas även i kök och badrum.

CEOS marknadsför Forescolor i Sverige och erbjuder nio olika standardfärger; röd, orange, gul, grön, blå, brun, ljusgrå, grå och svart. Skivan kan också maskinbearbetas med hjälp av CNC eller lasermaskiner. Även andra tekniker kan användas, såsom digitaltryck.

Träfiberskivan finns i tjocklekar från 5 mm upp till 19 mm beroende av kulör. Standardmått är 1 220x2 440 mm.

Skivan har emissionsklass E0 avseende formaldehyd, enligt exsickatormetoden. Den är giftfri och har mycket god färgbeständighet. Skivan kan erhållas med flamskyddsmedel för Brandteknisk klass B-s2, d0 på begäran.

Prover kan beställas på CEOS webbplats och företaget finns även representerade med ett Showroom på Studio B3 i Stockholm.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.