Nyheter

Genomfärgad MDF

Genomfärgad MDF
Forescolor är en helt genomfärgad träfiberskiva för invändiga inrednings- och möbelprojekt där man vill addera färg. CEOS marknadsför Forescolor i Sverige och erbjuder som standard nio olika kulörer.

Forescolor träfiberskiva är en helt genomfärgad MDF som kan användas för inredning i exempelvis hotell och restauranger, butiker, kontor, bostäder, som väggpaneler och på dörrar men även till möbler, skyltar, i leksaker och annat.

Skivan är enkel att bearbeta med vanliga verktyg och kan behandlas med ytbeläggning om så önskas. Skivan har hög fuktbeständighet och med speciell slutbehandling kan den användas även i kök och badrum.

CEOS marknadsför Forescolor i Sverige och erbjuder nio olika standardfärger; röd, orange, gul, grön, blå, brun, ljusgrå, grå och svart. Skivan kan också maskinbearbetas med hjälp av CNC eller lasermaskiner. Även andra tekniker kan användas, såsom digitaltryck.

Träfiberskivan finns i tjocklekar från 5 mm upp till 19 mm beroende av kulör. Standardmått är 1 220x2 440 mm.

Skivan har emissionsklass E0 avseende formaldehyd, enligt exsickatormetoden. Den är giftfri och har mycket god färgbeständighet. Skivan kan erhållas med flamskyddsmedel för Brandteknisk klass B-s2, d0 på begäran.

Prover kan beställas på CEOS webbplats och företaget finns även representerade med ett Showroom på Studio B3 i Stockholm.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Litet uppkopplat vattenpass

Hultafors lanserar ett multifunktionellt och digitalt minivattenpass med Bluetooth som kombinerar funktionerna hos vattenpass, lutningsmätare och vinkelmätare i ett. Det lilla vattenpasset kan placeras i trånga och svåråtkomliga utrymmen där man via en app kan läsa av och lagra mätningen i sin smartphone.

ActiveLights Hybrid belysningsstolpar med rörelsekänsliga solceller

Närvarostyrda belysningsstolpar med solceller

Det svenska företaget Leading Light AB utvecklar och tillverkar soldrivna, närvarostyrda och uppkopplade belysningssystem för hållbara städer. En av produkterna är de närvarostyrda belysningsstolparna ActiveLights Hybrid som till större delen drivs med energi från de integrerade solcellspanelerna och endast växlar över till elnätet vid behov. De behovsstyrda stolparna lyser först när en förbipasserande närmar sig vilket kan spara upp till 80% energi enligt företaget.

Kräftgång i kontorsbyggandet under första halvåret

Enligt NAVET Analytics kommande konjunkturrapport, Marknadstrender bygg, visar kontorsbyggandet ingen tendens att lyfta efter fjolårets nedgång. 2020 minskade de påbörjade ny- och ombyggnadsinvesteringarna med 10 procent och under första halvåret i år visar utfallet nolltillväxt jämfört med samma period 2020.

MX-A utsugsklämma för en dammfri blandning

Dammfri blandning

Cement, murbruk och spackelmassor som blandas med visp i murarhink ger upphov till damm, både när materialet hälls över till hinken och vid blandning. Det finkorniga dammet kan innehålla kvarts med mera som kan leda till ohälsa. Festool erbjuder en enkel liten lösning i form av en utsugsklämma som kopplas till dammsugaren och minskar på dammet och skapar en bättre arbetsmiljö.