Nyheter

Genomfärgad MDF

Genomfärgad MDF
Forescolor är en helt genomfärgad träfiberskiva för invändiga inrednings- och möbelprojekt där man vill addera färg. CEOS marknadsför Forescolor i Sverige och erbjuder som standard nio olika kulörer.

Forescolor träfiberskiva är en helt genomfärgad MDF som kan användas för inredning i exempelvis hotell och restauranger, butiker, kontor, bostäder, som väggpaneler och på dörrar men även till möbler, skyltar, i leksaker och annat.

Skivan är enkel att bearbeta med vanliga verktyg och kan behandlas med ytbeläggning om så önskas. Skivan har hög fuktbeständighet och med speciell slutbehandling kan den användas även i kök och badrum.

CEOS marknadsför Forescolor i Sverige och erbjuder nio olika standardfärger; röd, orange, gul, grön, blå, brun, ljusgrå, grå och svart. Skivan kan också maskinbearbetas med hjälp av CNC eller lasermaskiner. Även andra tekniker kan användas, såsom digitaltryck.

Träfiberskivan finns i tjocklekar från 5 mm upp till 19 mm beroende av kulör. Standardmått är 1 220x2 440 mm.

Skivan har emissionsklass E0 avseende formaldehyd, enligt exsickatormetoden. Den är giftfri och har mycket god färgbeständighet. Skivan kan erhållas med flamskyddsmedel för Brandteknisk klass B-s2, d0 på begäran.

Prover kan beställas på CEOS webbplats och företaget finns även representerade med ett Showroom på Studio B3 i Stockholm.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Följsamt förband vid storm och jordskalv

2023-03-16
Byggbeslag

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbenten Sound Of Silence från Okko Design är en akustisk väggpanel med eget konstnärligt uttryck designad av Ingegerd Råman. Panelerna är tillverkade av torvfiber som hämtas direkt från naturen med goda ljudabsorberande egenskaper.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

2023-03-14
Limträ

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

Möbler för utomhuskontoret - The Bug, Fotograf Robert Johansson

Möbler för utomhuskontoret

Att som kontorsarbetare sitta inne en solig dag och längta ut kan de flesta känna igen sig i. Lovisa of Sweden har löst det genom att skapa väderskyddande och ljuddämpande kontorsmöbler av svenskt trä och återvunnet stål för placering utomhus.