• Nyheter
  • Ge köksskivan en betongliknande yta

Nyheter

Ge köksskivan en betongliknande yta

Ge köksskivan en betongliknande yta
2015-09-30
ClayStone från ClayLime är en patenterad ekologisk puts utvecklad ur Lutit, en sedimentär bergart som utvinns i Europa. Baserat på detta unika naturmaterial, har ClayLimes laboratorium utvecklat en helt ny ekologisk produkt för ytbeläggningar. ClayStone kan appliceras på dem flesta material, på golv och väggar, utomhus eller inomhus.

Béton Ciré eller polerad betong är den allmänna term som används för en mängd olika byggtekniker som syftar att skapa betong eller betongliknande ytor med höga mekaniska och estetiska kvaliteter. 

ClayStone är en sådan ytbeläggning som är flexibel och kan beläggas på hemmets alla ytor och material. Ingen särskilt utbildning behövs eller flera års erfarenhet. Appliceringen är enkel och kan bemästras omedelbart. Ytbeläggningen kan fås i en mängd olika utförande och färgnyanser från stenliknande till polerade ytor. Med ClayStone kan man skapa foglösa ytor med känsla av sten eller betong för t ex väggar, golv, badrum, kök, bänkskivor, ute- och innemöbler.

Med någon av de ytbehandlingar som erbjuds blir den färdiga ytan mycket tålig för vatten, vin, fett, mm. ClayStone är en utmärkt produkt för att skapa betongliknande bänkskivor. Det kan appliceras på MDF-skivor, spånplattor, gipsplattor, metall, trä, plast m m. 

ClayStone kan användas i badrum under förutsättningen att badrummet alla väggar är behandlade med en godkänd fuktspärr, och det tål även höga värme- och temperaturförändringar vilket gör den lämplig att använda med golvvärme och även utanpå öppna spisar.

Skriven av Malena Beijer


ClayStone
ClayStone

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.