Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Ge köksskivan en betongliknande yta

Nyheter

Ge köksskivan en betongliknande yta

Ge köksskivan en betongliknande yta
2015-09-30
ClayStone från ClayLime är en patenterad ekologisk puts utvecklad ur Lutit, en sedimentär bergart som utvinns i Europa. Baserat på detta unika naturmaterial, har ClayLimes laboratorium utvecklat en helt ny ekologisk produkt för ytbeläggningar. ClayStone kan appliceras på dem flesta material, på golv och väggar, utomhus eller inomhus.

Béton Ciré eller polerad betong är den allmänna term som används för en mängd olika byggtekniker som syftar att skapa betong eller betongliknande ytor med höga mekaniska och estetiska kvaliteter. 

ClayStone är en sådan ytbeläggning som är flexibel och kan beläggas på hemmets alla ytor och material. Ingen särskilt utbildning behövs eller flera års erfarenhet. Appliceringen är enkel och kan bemästras omedelbart. Ytbeläggningen kan fås i en mängd olika utförande och färgnyanser från stenliknande till polerade ytor. Med ClayStone kan man skapa foglösa ytor med känsla av sten eller betong för t ex väggar, golv, badrum, kök, bänkskivor, ute- och innemöbler.

Med någon av de ytbehandlingar som erbjuds blir den färdiga ytan mycket tålig för vatten, vin, fett, mm. ClayStone är en utmärkt produkt för att skapa betongliknande bänkskivor. Det kan appliceras på MDF-skivor, spånplattor, gipsplattor, metall, trä, plast m m. 

ClayStone kan användas i badrum under förutsättningen att badrummet alla väggar är behandlade med en godkänd fuktspärr, och det tål även höga värme- och temperaturförändringar vilket gör den lämplig att använda med golvvärme och även utanpå öppna spisar.

Skriven av Malena Beijer


ClayStone
ClayStone

Nyheter

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.