• Nyheter
  • Ge köksskivan en betongliknande yta

Nyheter

Ge köksskivan en betongliknande yta

Ge köksskivan en betongliknande yta
2015-09-30
ClayStone från ClayLime är en patenterad ekologisk puts utvecklad ur Lutit, en sedimentär bergart som utvinns i Europa. Baserat på detta unika naturmaterial, har ClayLimes laboratorium utvecklat en helt ny ekologisk produkt för ytbeläggningar. ClayStone kan appliceras på dem flesta material, på golv och väggar, utomhus eller inomhus.

Béton Ciré eller polerad betong är den allmänna term som används för en mängd olika byggtekniker som syftar att skapa betong eller betongliknande ytor med höga mekaniska och estetiska kvaliteter. 

ClayStone är en sådan ytbeläggning som är flexibel och kan beläggas på hemmets alla ytor och material. Ingen särskilt utbildning behövs eller flera års erfarenhet. Appliceringen är enkel och kan bemästras omedelbart. Ytbeläggningen kan fås i en mängd olika utförande och färgnyanser från stenliknande till polerade ytor. Med ClayStone kan man skapa foglösa ytor med känsla av sten eller betong för t ex väggar, golv, badrum, kök, bänkskivor, ute- och innemöbler.

Med någon av de ytbehandlingar som erbjuds blir den färdiga ytan mycket tålig för vatten, vin, fett, mm. ClayStone är en utmärkt produkt för att skapa betongliknande bänkskivor. Det kan appliceras på MDF-skivor, spånplattor, gipsplattor, metall, trä, plast m m. 

ClayStone kan användas i badrum under förutsättningen att badrummet alla väggar är behandlade med en godkänd fuktspärr, och det tål även höga värme- och temperaturförändringar vilket gör den lämplig att använda med golvvärme och även utanpå öppna spisar.

Skriven av Malena Beijer


ClayStone
ClayStone

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.