• Nyheter
  • Ge köksskivan en betongliknande yta

Nyheter

Ge köksskivan en betongliknande yta

Ge köksskivan en betongliknande yta
2015-09-30
ClayStone från ClayLime är en patenterad ekologisk puts utvecklad ur Lutit, en sedimentär bergart som utvinns i Europa. Baserat på detta unika naturmaterial, har ClayLimes laboratorium utvecklat en helt ny ekologisk produkt för ytbeläggningar. ClayStone kan appliceras på dem flesta material, på golv och väggar, utomhus eller inomhus.

Béton Ciré eller polerad betong är den allmänna term som används för en mängd olika byggtekniker som syftar att skapa betong eller betongliknande ytor med höga mekaniska och estetiska kvaliteter. 

ClayStone är en sådan ytbeläggning som är flexibel och kan beläggas på hemmets alla ytor och material. Ingen särskilt utbildning behövs eller flera års erfarenhet. Appliceringen är enkel och kan bemästras omedelbart. Ytbeläggningen kan fås i en mängd olika utförande och färgnyanser från stenliknande till polerade ytor. Med ClayStone kan man skapa foglösa ytor med känsla av sten eller betong för t ex väggar, golv, badrum, kök, bänkskivor, ute- och innemöbler.

Med någon av de ytbehandlingar som erbjuds blir den färdiga ytan mycket tålig för vatten, vin, fett, mm. ClayStone är en utmärkt produkt för att skapa betongliknande bänkskivor. Det kan appliceras på MDF-skivor, spånplattor, gipsplattor, metall, trä, plast m m. 

ClayStone kan användas i badrum under förutsättningen att badrummet alla väggar är behandlade med en godkänd fuktspärr, och det tål även höga värme- och temperaturförändringar vilket gör den lämplig att använda med golvvärme och även utanpå öppna spisar.

Skriven av Malena Beijer


ClayStone
ClayStone

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.