• Nyheter
  • Ge köksskivan en betongliknande yta

Nyheter

Ge köksskivan en betongliknande yta

Ge köksskivan en betongliknande yta
2015-09-30
ClayStone från ClayLime är en patenterad ekologisk puts utvecklad ur Lutit, en sedimentär bergart som utvinns i Europa. Baserat på detta unika naturmaterial, har ClayLimes laboratorium utvecklat en helt ny ekologisk produkt för ytbeläggningar. ClayStone kan appliceras på dem flesta material, på golv och väggar, utomhus eller inomhus.

Béton Ciré eller polerad betong är den allmänna term som används för en mängd olika byggtekniker som syftar att skapa betong eller betongliknande ytor med höga mekaniska och estetiska kvaliteter. 

ClayStone är en sådan ytbeläggning som är flexibel och kan beläggas på hemmets alla ytor och material. Ingen särskilt utbildning behövs eller flera års erfarenhet. Appliceringen är enkel och kan bemästras omedelbart. Ytbeläggningen kan fås i en mängd olika utförande och färgnyanser från stenliknande till polerade ytor. Med ClayStone kan man skapa foglösa ytor med känsla av sten eller betong för t ex väggar, golv, badrum, kök, bänkskivor, ute- och innemöbler.

Med någon av de ytbehandlingar som erbjuds blir den färdiga ytan mycket tålig för vatten, vin, fett, mm. ClayStone är en utmärkt produkt för att skapa betongliknande bänkskivor. Det kan appliceras på MDF-skivor, spånplattor, gipsplattor, metall, trä, plast m m. 

ClayStone kan användas i badrum under förutsättningen att badrummet alla väggar är behandlade med en godkänd fuktspärr, och det tål även höga värme- och temperaturförändringar vilket gör den lämplig att använda med golvvärme och även utanpå öppna spisar.

Skriven av Malena Beijer


ClayStone
ClayStone

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.