• Nyheter
  • GDS-marknaden planar ut på hög nivå

Nyheter

GDS-marknaden planar ut på hög nivå

INGEN BILD
Efter de senaste årens kraftiga ökning av GDS-volymen visar statistik på en utplaning under förra året.

Omsättningsstatistik från järn-, bygg- och färghandeln bekräftar en inbromsning av GDS-volymen. Industrifakta beräknar att volymen sedan år 2000 har vuxit med i genomsnitt 8 till 10 procent per år, därför sker inbromsningen i år på en hög nivå.

Osäkra utvecklingen dämpar
Stigande arbetslöshet, svag konjunktur, osäkrare utveckling för bostadspriser och tuffare lånevillkor dämpar troligen GDS-marknaden under de kommande två åren. Samtidigt väntas räntenivån ligga kvar på en låg nivå och om möjligheten att köpa ett nybyggt småhus minskar, kan detta innebära att hushåll istället väljer att renovera befintlig bostad.

Källa: Industrifakta AB

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.