• Nyheter
  • Gasfyllda glasblock isolerar bättre

Nyheter

Gasfyllda glasblock isolerar bättre

Gasfyllda glasblock isolerar bättre
Vetro presenterar en serie gasfyllda glasblock med rejält förbättrade isolervärden.

 

De italienska glasblocken Pegasus finns nu i en energisparande version. Genom att blocken fylls med gas kan den termiska genomsläppligheten minskas med upp till 50 procent uppger leverantören. Hela serien glasblock i storleken 190x190x80 millimeter finns tillgänglig i den energisparande versionen.

Lägre värden

De nya energisparande glasblocken har ett termiskt genomsläpplighetsvärde på 1,5 W/m2K. Något som kan jämföras med standardblockens värde på 2,8 W/m2K.
Förutom de förbättrade isolervärdena ska de energisparande blocken ha samma mekaniska och kemiska egenskaper som standardblock.

Gas förbättrar isoleringen

Standardglasblocket består av två glaspartier som pressats ihop med fuktfri luft mellan. Det energisparande glasblocket består även det av två glaspartier. Men det har pressats ihop med en glasskiva i mitten. Mellan glasskivan och skalet har man tillsatt argongas. Därmed kan det termiska transmittansvärdet minskas.

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.