Nyheter

Fuktspärr för enbart en rollning

Fuktspärr för enbart en rollning
Den nylanserade fuktspärren Bostik Fuktspärr 2000K är utvecklad för att rollas med enbart ett skikt och därmed spara tid.

               
 

  

 

 

 
Bostiks Fuktspärr 2000K behöver enbart rollas med ett skikt, till skillnad från andra fuktspärrar på marknaden som kräver två, uppger företaget. Detta, tillsammans med en torktid på 20 minuter, ska spara tid och dessutom ge mindre materialåtgång.


Ingår i system

Fuktspärren ingår i tätskiktsystemen VTv6 och VTg4, för vägg respektive golv. För det kompletta systemet krävs rollning i ett skikt vardera med fuktspärren, Tätskikt 1 och Tätskikt 2. Det kompletta systemet ska sedan ge ånggenomgångsmotståndet 2 400 000 sekunder per meter (s/m), att jämföra med krav på 1 000 000 s/m.
Systemen finns även listade som godkända av BKR.
  

Bostik Fuktspärr 2000K behöver enbart rollas med ett skikt, precis som Tätskikt 1 och Tätskikt 2. För att säkerställa fullständig täckning har fuktspärren och de två tätskikten olika färger.

  

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.