• Nyheter
  • Fuktmätaren Protimeters modell MMS har blivit ännu vassare

Nyheter

Fuktmätaren Protimeters modell MMS har blivit ännu vassare

Fuktmätaren Protimeters modell MMS har blivit ännu vassare
Fuktmätaren har fått en mer robust design, säkrare mätning och fler nya funktioner.

 
 

Kraftig och robust fuktmätare

Protimeter har tagit fram en stadig uppdatering av sin MMS och har fått namnet MMS2. Den har fått ett mer användarvänligt grepp med grå ytor i gummi på fram och baksidan. En större, bakgrundsbelyst LCD-färgskärm där resultatet syns tydligare.

Fuktmätning
För att mäta fuktkvot i trä sitter mätspetsarna skyddade under locket på ovansidan av instrumentet och uttaget för långa mätsonder, mätspetsgivare med sladd samt hammarelektroder.

Luftfuktighetsmätning
Luftfuktighet mäter du med den utbytbara RF-givaren, perfekt vid mätning i krypgrunder, vindar och betongplattor. RF-givaren sitter på baksidan av instrumentet. På baksidan av instrumentet finns en utbukt som nu är mer stabil mot underlaget än den gamla modellen. Relativa avläsningar från 60 till 999 visas på LCD-displayen tillsammans med en förloppsindikator som anger om materialet är torrt, i riskzonen eller vått.

IR-termometer för mätning av yttemperaturer
Protimeter MMS2 har en inbyggt IR-termometer för mätning av yttemperaturer och uträkning av daggpunkt.
Med IR-termometern får du fram den exakta värmen på ytan du mäter genom ett enkelt knapptryck.

Nyheter

Nya väggelement med halm

2019-10-11
Skivor

Ekopanely-skivor är stabila skivor som tillverkas av halm. De finns både som enkla skivor och som sandwichmoduler för bärande väggar. Passar särskilt bra i passivhus.

Första Svanenmärkta plastgolvet

2019-10-07
Plastgolv

iD Revolution är det första plastgolvet som lever upp till kraven för Svanenmärkning av golv. Golvet är tillverkat av en kombination av återvunna och biobaserade råmaterial och är i första hand framtaget för offentliga miljöer, t ex förskolor och sjukhus där det ställs krav på giftfria, hållbara produkter.

Sedumtak med biokol

Sedumtak med biokol

Veg Tech lanserar sedumtak med biokol. Biokol har flera positiva egenskaper i odling och planteringar, och företaget har byggt en egen produktionsanläggning. I dagarna blev deras första sedummatta med biokol klar och pryder nu ett tak i Emmaboda.