• Nyheter
  • Fuktmätaren Protimeters modell MMS har blivit ännu vassare

Nyheter

Fuktmätaren Protimeters modell MMS har blivit ännu vassare

Fuktmätaren Protimeters modell MMS har blivit ännu vassare
Fuktmätaren har fått en mer robust design, säkrare mätning och fler nya funktioner.

 
 

Kraftig och robust fuktmätare

Protimeter har tagit fram en stadig uppdatering av sin MMS och har fått namnet MMS2. Den har fått ett mer användarvänligt grepp med grå ytor i gummi på fram och baksidan. En större, bakgrundsbelyst LCD-färgskärm där resultatet syns tydligare.

Fuktmätning
För att mäta fuktkvot i trä sitter mätspetsarna skyddade under locket på ovansidan av instrumentet och uttaget för långa mätsonder, mätspetsgivare med sladd samt hammarelektroder.

Luftfuktighetsmätning
Luftfuktighet mäter du med den utbytbara RF-givaren, perfekt vid mätning i krypgrunder, vindar och betongplattor. RF-givaren sitter på baksidan av instrumentet. På baksidan av instrumentet finns en utbukt som nu är mer stabil mot underlaget än den gamla modellen. Relativa avläsningar från 60 till 999 visas på LCD-displayen tillsammans med en förloppsindikator som anger om materialet är torrt, i riskzonen eller vått.

IR-termometer för mätning av yttemperaturer
Protimeter MMS2 har en inbyggt IR-termometer för mätning av yttemperaturer och uträkning av daggpunkt.
Med IR-termometern får du fram den exakta värmen på ytan du mäter genom ett enkelt knapptryck.

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.