• Nyheter
  • Fuktmätaren Protimeters modell MMS har blivit ännu vassare

Nyheter

Fuktmätaren Protimeters modell MMS har blivit ännu vassare

Fuktmätaren Protimeters modell MMS har blivit ännu vassare
Fuktmätaren har fått en mer robust design, säkrare mätning och fler nya funktioner.

 
 

Kraftig och robust fuktmätare

Protimeter har tagit fram en stadig uppdatering av sin MMS och har fått namnet MMS2. Den har fått ett mer användarvänligt grepp med grå ytor i gummi på fram och baksidan. En större, bakgrundsbelyst LCD-färgskärm där resultatet syns tydligare.

Fuktmätning
För att mäta fuktkvot i trä sitter mätspetsarna skyddade under locket på ovansidan av instrumentet och uttaget för långa mätsonder, mätspetsgivare med sladd samt hammarelektroder.

Luftfuktighetsmätning
Luftfuktighet mäter du med den utbytbara RF-givaren, perfekt vid mätning i krypgrunder, vindar och betongplattor. RF-givaren sitter på baksidan av instrumentet. På baksidan av instrumentet finns en utbukt som nu är mer stabil mot underlaget än den gamla modellen. Relativa avläsningar från 60 till 999 visas på LCD-displayen tillsammans med en förloppsindikator som anger om materialet är torrt, i riskzonen eller vått.

IR-termometer för mätning av yttemperaturer
Protimeter MMS2 har en inbyggt IR-termometer för mätning av yttemperaturer och uträkning av daggpunkt.
Med IR-termometern får du fram den exakta värmen på ytan du mäter genom ett enkelt knapptryck.

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.