Nyheter

Fuktindikator som larmar

Fuktindikator som larmar
Fuktindikatorn T-650 mäter fukt utan att givare behöver stickas in i materialet. Den ger även larm när fuktvärdena går över förvald gräns.

     
 

Fuktindikatorn T-650 mäter fukt utan att skada ytskiktet. Den kan även ställas in för att ge larm när en förvald fuktnivå överskrids.

  

Fuktindikatorn T-650 mäter fukt i byggmaterial ner till 40 millimeter, utan att man behöver sticka hål i ytskiktet. Istället för nålar som ska stickas in i materialet är den försedd med en kulgivare. Enligt uppgift kommer givaren ner ordentligt även i ojämna material. Det ska förhindra att en isolator bildas mellan givaren och mätytan.

Larmvärde kan väljas

Fuktindikatorn kalibreras automatiskt varje gång den startas. Den visar min- och maxvärden och det finns även möjlighet att välja ett gränsvärde för larm. Något som kan underlätta vid mätning över stora ytor.

Alla inställningar gör med en och samma knapp på indikatorns sida. Den har en stor display med hög upplösning som ska göra den enkel att läsa av.

 

 

 

Nyheter

Alumega är ett följsamt förband i storm och jordskalv

Följsamt förband vid storm och jordskalv

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.