Nyheter

Fuktindikator som larmar

Fuktindikator som larmar
Fuktindikatorn T-650 mäter fukt utan att givare behöver stickas in i materialet. Den ger även larm när fuktvärdena går över förvald gräns.

     
 

Fuktindikatorn T-650 mäter fukt utan att skada ytskiktet. Den kan även ställas in för att ge larm när en förvald fuktnivå överskrids.

  

Fuktindikatorn T-650 mäter fukt i byggmaterial ner till 40 millimeter, utan att man behöver sticka hål i ytskiktet. Istället för nålar som ska stickas in i materialet är den försedd med en kulgivare. Enligt uppgift kommer givaren ner ordentligt även i ojämna material. Det ska förhindra att en isolator bildas mellan givaren och mätytan.

Larmvärde kan väljas

Fuktindikatorn kalibreras automatiskt varje gång den startas. Den visar min- och maxvärden och det finns även möjlighet att välja ett gränsvärde för larm. Något som kan underlätta vid mätning över stora ytor.

Alla inställningar gör med en och samma knapp på indikatorns sida. Den har en stor display med hög upplösning som ska göra den enkel att läsa av.

 

 

 

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.