• Nyheter
  • Fuktindikator för avjämningsmassor

Nyheter

Fuktindikator för avjämningsmassor

Fuktindikator för avjämningsmassor
2008-01-31
Fuktmätningsföretaget Alfasensor har i samarbete med Maxit AB utvecklat fuktindikatorn Screedry. Indikatorn mäter uttorkningen i avjämningsmassor och visar när relativa fuktigheten går under 85 procent.

 
 

Screedry är en fuktindikator som gjuts in i golvavjämningen och visar med en färgskiftning när relativa fuktigheten går under 85 procent.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fuktindikatorn är avsedd för mätning av fukthalten i avjämningsmassor och den ska gjutas in i massan i samband med läggningen. Indikatorn är en reversibel fuktsensor som är monterad i en mätkammare, med ett fönster för avläsning av sensorn. När uttorkningsnivån går under 85 procent relativ fuktighet indikerar sensorn detta med en färgskiftning.
Fuktindikatorn uppges bygga helt på kemiska/fysikaliska principer och innehåller ingen elektronik.


Fastställer torkningsgraden

Fuktindikatorn avsedd för golvavjämningsprodukter av normaltorkande typ. Enligt Maxit är den lämplig i sammanhang där viss uttorkningsgrad önskas före läggning av skikt som är täta eller fuktkänsliga. Med indikatorn kan man fastställa när tillräcklig uttorkningsgrad nåtts för att anlita extern fuktkonsult för att utföra RBK-godkänd fuktmätning, eller motsvarande.
Indikatorn är främst avsedd för skikt med tjockleken 25 till 50 millimeter.


 

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.