• Nyheter
  • Fuktindikator för avjämningsmassor

Nyheter

Fuktindikator för avjämningsmassor

Fuktindikator för avjämningsmassor
Fuktmätningsföretaget Alfasensor har i samarbete med Maxit AB utvecklat fuktindikatorn Screedry. Indikatorn mäter uttorkningen i avjämningsmassor och visar när relativa fuktigheten går under 85 procent.

 
 

Screedry är en fuktindikator som gjuts in i golvavjämningen och visar med en färgskiftning när relativa fuktigheten går under 85 procent.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fuktindikatorn är avsedd för mätning av fukthalten i avjämningsmassor och den ska gjutas in i massan i samband med läggningen. Indikatorn är en reversibel fuktsensor som är monterad i en mätkammare, med ett fönster för avläsning av sensorn. När uttorkningsnivån går under 85 procent relativ fuktighet indikerar sensorn detta med en färgskiftning.
Fuktindikatorn uppges bygga helt på kemiska/fysikaliska principer och innehåller ingen elektronik.


Fastställer torkningsgraden

Fuktindikatorn avsedd för golvavjämningsprodukter av normaltorkande typ. Enligt Maxit är den lämplig i sammanhang där viss uttorkningsgrad önskas före läggning av skikt som är täta eller fuktkänsliga. Med indikatorn kan man fastställa när tillräcklig uttorkningsgrad nåtts för att anlita extern fuktkonsult för att utföra RBK-godkänd fuktmätning, eller motsvarande.
Indikatorn är främst avsedd för skikt med tjockleken 25 till 50 millimeter.


 

Nyheter

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.