Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Fuktindikator för avjämningsmassor

Nyheter

Fuktindikator för avjämningsmassor

Fuktindikator för avjämningsmassor
Fuktmätningsföretaget Alfasensor har i samarbete med Maxit AB utvecklat fuktindikatorn Screedry. Indikatorn mäter uttorkningen i avjämningsmassor och visar när relativa fuktigheten går under 85 procent.

 
 

Screedry är en fuktindikator som gjuts in i golvavjämningen och visar med en färgskiftning när relativa fuktigheten går under 85 procent.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fuktindikatorn är avsedd för mätning av fukthalten i avjämningsmassor och den ska gjutas in i massan i samband med läggningen. Indikatorn är en reversibel fuktsensor som är monterad i en mätkammare, med ett fönster för avläsning av sensorn. När uttorkningsnivån går under 85 procent relativ fuktighet indikerar sensorn detta med en färgskiftning.
Fuktindikatorn uppges bygga helt på kemiska/fysikaliska principer och innehåller ingen elektronik.


Fastställer torkningsgraden

Fuktindikatorn avsedd för golvavjämningsprodukter av normaltorkande typ. Enligt Maxit är den lämplig i sammanhang där viss uttorkningsgrad önskas före läggning av skikt som är täta eller fuktkänsliga. Med indikatorn kan man fastställa när tillräcklig uttorkningsgrad nåtts för att anlita extern fuktkonsult för att utföra RBK-godkänd fuktmätning, eller motsvarande.
Indikatorn är främst avsedd för skikt med tjockleken 25 till 50 millimeter.


 

Nyheter

Sätt färg på takavvattningen

2020-12-04
Takavvattning

Lindab har sett en stor efterfrågan på takavvattning i olika kulörer, både bland arkitekter och privata bostadsägare och har nu därför lanserat möjligheten att få takavvattningssortimentet i valfri RAL-kulör.

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.