Nyheter

Fristående digitalt dörrlås

Exma Duo LR Fristående digitalt dörrlås
Exma Duo är en fristående låsenhet som monteras direkt på dörren under dörrtrycke och cylinderring. Låset styrs via kod, nyckelbricka, kort eller via en app i telefonen och fungerar med modullås av standardtyp.

Exma Duo fungerar som en fristående lösning som monteras direkt på dörren utan kabeldragningar eller håltagning. Enheten monteras under dörrtrycke och cylinderring och kan användas med modullås av standardtyp. Den kan även användas på dörrar som är försedda med flerpunktslåsning eller lås med stumma handtag.

Låset kan exempelvis användas i ytterdörrar i privatbostäder och flerbostadshus, för äldreomsorg samt andra boenden och lokaler där man önskar kunna styra vem som ska ha tillträde och när.

Låset styrs med kod, nyckelbricka eller via app i telefonen. En tillfällig kod kan delas med t ex en hantverkare under en tidsinställd period. Vid strömbortfall kan låset alltid öppnas med vanlig nyckel och önskar man öka säkerheten ytterligare kan öppning med kod, nyckelbricka eller app kombineras med nyckel. Det går även att anpassa systemet för användning av exempelvis kod vissa tider och bricka eller app andra tider. Alla passager som genomförs digitalt loggas i enhetens minne.

Exma Duo finns i olika utföranden för att passa de flesta låshus som finns på marknaden.

Mått
Yttre enhet (B×H×D): 70×230×10 mm.
Inre enhet (B×H×D): 80×300×28 mm.

Skriven av Anna Göth

Exma Duo Fristående digitalt dörrlås
Exma Duo Fristående digitalt dörrlås
Exma Duo Fristående digitalt dörrlås
Exma Duo Fristående digitalt dörrlås

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.