• Nyheter
  • Frikopplingsmatta hindrar sprickor i klinkern

Nyheter

Frikopplingsmatta hindrar sprickor i klinkern

Frikopplingsmatta hindrar sprickor i klinkern
Frikopplingsmattan Indor Tec 2E ska klara rörelser i underlaget och förhindra att klinkergolvet spricker.

 
 

Frikopplingsmatta Indor Tec 2E ska förhindra sprickor i keramikbeläggningen och kunna användas på underlag där man normalt inte kan få tillräcklig vidhäftning.

Ardex Arki har agenturen för en ny frikopplingsmatta från tyska Gutjahr. Produkten ingår i ett frikopplingssystem som ska läggas flytande utan fast kontakt med underliggande golv. Därmed ska man få en frikoppling mellan keramikbeläggningen och underlaget. Plattorna ska därför inte spricka eller släppa från underlaget.

Ger konstant avluftning

Frikopplingsmattan ger även en konstant avluftning som ger betydligt kortare uttorkningstid. Därmed kan man enligt Ardex också spara cirka 50 procent arbetstid i förhållande till en normal läggning. Med avluftningen ska inte heller kvarvarande fukt i underlaget kunna bli inkapslad i det nya golvet.

 

 

 

Nyheter

Luftrenare som chockar virus

Det finska företaget Genano Oy har en patenterad reningsteknologi som bygger på en kraftfull elektronisk luftrening som bland annat avdödar luftburna mikrober, som virus, bakterier och mögelsporer, från inomhusluften genom 25 000 volts elstötar.

Koldioxidneutral isoleringsskiva

2021-05-10
Mineralull

Paroc har lanserat en ny koldioxidneutral isoleringsskiva där tillverkningstekniken och en hög andel återvunnen stenull leder till kraftigt minskade koldioxidutsläpp i tillverkningsskedet. Resterande CO₂-utsläpp kompenseras via ett verifierat utsläppningsminskningsprogram.

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bee Block© framtagen av BEE URBAN, är en installation för solitära bin som letar sina boplatser. Bihotellet är tillverkat av ek och är tänkt att placeras i urban miljö för att bidra till en mer hållbar stadsmiljö. Stor vikt är lagd vid hantverket för en mer hållbar produkt över tid.