• Nyheter
  • Frikopplingsmatta hindrar sprickor i klinkern

Nyheter

Frikopplingsmatta hindrar sprickor i klinkern

Frikopplingsmatta hindrar sprickor i klinkern
Frikopplingsmattan Indor Tec 2E ska klara rörelser i underlaget och förhindra att klinkergolvet spricker.

 
 

Frikopplingsmatta Indor Tec 2E ska förhindra sprickor i keramikbeläggningen och kunna användas på underlag där man normalt inte kan få tillräcklig vidhäftning.

Ardex Arki har agenturen för en ny frikopplingsmatta från tyska Gutjahr. Produkten ingår i ett frikopplingssystem som ska läggas flytande utan fast kontakt med underliggande golv. Därmed ska man få en frikoppling mellan keramikbeläggningen och underlaget. Plattorna ska därför inte spricka eller släppa från underlaget.

Ger konstant avluftning

Frikopplingsmattan ger även en konstant avluftning som ger betydligt kortare uttorkningstid. Därmed kan man enligt Ardex också spara cirka 50 procent arbetstid i förhållande till en normal läggning. Med avluftningen ska inte heller kvarvarande fukt i underlaget kunna bli inkapslad i det nya golvet.

 

 

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.