Nyheter

Fräs för stora ytor

Fräs för stora ytor
Saneringsfräsen Renofix RGP 150 levereras med ett golvstativ som ska underlätta fräsarbeten på stora golvytor av betong.

      
  
  

Protool Renofix RGP 150 är en saneringsfräs avsedd för arbeten på större golv- och väggytor. För att ge god ergonomi är fräsen försedd med ett dubbelhandtag som ska underlätta arbete på väggar. Handtaget ska dessutom minska vibrationerna. Arbete på större golvytor underlättas av ett specialutvecklat golvstativ.

Justerbart fräsdjup

Fräsen har justerbart fräs- och slipdjup. Den är försedd med slipskiva med diametern 150 millimeter. Fräsen arbetar mellan 1 000 och 2 200 varv per minut. Den har dammutsug med anslutning 36 millimeter. Energianvändningen är 1 600 watt och fräsen väger 5,5 kilo.

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.