Nyheter

Fräs för stora ytor

Fräs för stora ytor
Saneringsfräsen Renofix RGP 150 levereras med ett golvstativ som ska underlätta fräsarbeten på stora golvytor av betong.

      
  
  

Protool Renofix RGP 150 är en saneringsfräs avsedd för arbeten på större golv- och väggytor. För att ge god ergonomi är fräsen försedd med ett dubbelhandtag som ska underlätta arbete på väggar. Handtaget ska dessutom minska vibrationerna. Arbete på större golvytor underlättas av ett specialutvecklat golvstativ.

Justerbart fräsdjup

Fräsen har justerbart fräs- och slipdjup. Den är försedd med slipskiva med diametern 150 millimeter. Fräsen arbetar mellan 1 000 och 2 200 varv per minut. Den har dammutsug med anslutning 36 millimeter. Energianvändningen är 1 600 watt och fräsen väger 5,5 kilo.

Nyheter

Lysande ljudabsorbent

Den runda, ljudabsorberande takpanelen Sound Off Cirkel från Götessons Industri AB är tillverkad av delvis av återvunnet och kemikaliefritt material och är avsedd för ljud i de övre frekvenserna (500 Hz och högre) så som exempelvis telefonsignaler och röster. Absorbenten finns med eller utan integrerade LED-lampor.

Alimak STS 300 lådor lastas med ställningsmaterial och lossas först när de hissats upp

Säkert system för ställningsbyggare

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.