• Nyheter
  • Franska golvplattor med eget mönster

Nyheter

Franska golvplattor med eget mönster

Franska golvplattor med eget mönster
2008-01-23
Österlenföretaget Stiltje har startat import av franska cementbaserade golvplattor. Plattorna finns i ett stort antal färger och mönster för olika kombinationer.

 
  
 
 

Stiltje importerar franska golvplattor med ytskikt av färgad marmorkross. Plattorna finns i ett stort antal färger och mönster.

 

De klassiska franska cafégolven som många uppfattar som klinkergolv består ofta av färgade cementbaserade golvplattor. Golven får sitt utseende av ett 4–5 millimeter tjockt lager av färgad marmorkross. Den tjocka ytbeläggningen ger en yta med keramisk karaktär som uppges vara mycket slitstark.

Designa eget mönster

På Stiltjes webbplats finns en mönstersimulator som gör det möjligt att skapa ett golv med eget mönster. Här kan man prova att lägga ut alla de olika plattorna i sortimentet efter eget huvud. Därefter kan man göra en utskrift och få en mängdförteckning över de ingående plattorna.

Många färger och mönster
Plattorna finns i 18 färger och i mer än 100 mönster, kompletterade med en hel serie bårder och hörn. I sortimentet finns dessutom sju olika serier med mönster som skapats av olika konstnärer.
Plattorna har storleken 200x200 millimeter och är 16 millimeter tjocka.
Tillverkning görs för hand i fabriken i Provence.

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.