• Nyheter
  • Franska golvplattor med eget mönster

Nyheter

Franska golvplattor med eget mönster

Franska golvplattor med eget mönster
Österlenföretaget Stiltje har startat import av franska cementbaserade golvplattor. Plattorna finns i ett stort antal färger och mönster för olika kombinationer.

 
  
 
 

Stiltje importerar franska golvplattor med ytskikt av färgad marmorkross. Plattorna finns i ett stort antal färger och mönster.

 

De klassiska franska cafégolven som många uppfattar som klinkergolv består ofta av färgade cementbaserade golvplattor. Golven får sitt utseende av ett 4–5 millimeter tjockt lager av färgad marmorkross. Den tjocka ytbeläggningen ger en yta med keramisk karaktär som uppges vara mycket slitstark.

Designa eget mönster

På Stiltjes webbplats finns en mönstersimulator som gör det möjligt att skapa ett golv med eget mönster. Här kan man prova att lägga ut alla de olika plattorna i sortimentet efter eget huvud. Därefter kan man göra en utskrift och få en mängdförteckning över de ingående plattorna.

Många färger och mönster
Plattorna finns i 18 färger och i mer än 100 mönster, kompletterade med en hel serie bårder och hörn. I sortimentet finns dessutom sju olika serier med mönster som skapats av olika konstnärer.
Plattorna har storleken 200x200 millimeter och är 16 millimeter tjocka.
Tillverkning görs för hand i fabriken i Provence.

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

LESS teglet med tre hål

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.