• Nyheter
  • Framtidens färgburk är ingen burk

Nyheter

Framtidens färgburk är ingen burk

Framtidens färgburk är ingen burk
Beckers är först ut med att erbjuda färg i en ny miljövänlig mjuk förpackningstyp med skruvkork. Den nya förpackningen minskar materialåtgången och är även enkel att använda.

Förpackningstypen är lätt att bära, öppna och stänga. Tack vare skruvkorken och handtagen i de båda ändarna är det enkelt att hälla ut färgen i tråget utan spill. Det i sin tur gör att väldigt lite färg går till spillo. Förpackningen är stående och till skillnad mot många andra mjuka varianter som tappar formen allt eftersom innehållet i dem minskar, behåller den här formen även när den är halvfull. Den är även mer transportvänlig och lättare att återvinna, vilket är bra för miljön. Miljöbesparingen sker både form av minskad materialåtgång och att förpackningen kan rullas ihop och sorteras som brännbart efter användning.

Väggfärgen Elegant blir först ut att levereras i den nya lösningen som dessutom är klimatkompenserad av myclimate. Produkten kommer att börja säljas på Bauhaus från och med den 15 januari i förpackningar om 3 liter.

Skriven av Malena Beijer

Elegant färg i den nya förpackningen
Elegant färg i den nya förpackningen

Nyheter

Musiklek tillgänglig för alla

Woodwork har tagit in Stepping Stones i sortimentet. Ett musikaliska element som är ett roligt inslag skapat för att väcka intresset för ljud och musik på lekplatser, förskolor, skolgårdar och andra offentliga miljöer där barn ofta vistas.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.

Arbetshandskar av sockerbetor

2021-06-02
Skyddshandskar

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.