• Nyheter
  • Framtidens färgburk är ingen burk

Nyheter

Framtidens färgburk är ingen burk

Framtidens färgburk är ingen burk
Beckers är först ut med att erbjuda färg i en ny miljövänlig mjuk förpackningstyp med skruvkork. Den nya förpackningen minskar materialåtgången och är även enkel att använda.

Förpackningstypen är lätt att bära, öppna och stänga. Tack vare skruvkorken och handtagen i de båda ändarna är det enkelt att hälla ut färgen i tråget utan spill. Det i sin tur gör att väldigt lite färg går till spillo. Förpackningen är stående och till skillnad mot många andra mjuka varianter som tappar formen allt eftersom innehållet i dem minskar, behåller den här formen även när den är halvfull. Den är även mer transportvänlig och lättare att återvinna, vilket är bra för miljön. Miljöbesparingen sker både form av minskad materialåtgång och att förpackningen kan rullas ihop och sorteras som brännbart efter användning.

Väggfärgen Elegant blir först ut att levereras i den nya lösningen som dessutom är klimatkompenserad av myclimate. Produkten kommer att börja säljas på Bauhaus från och med den 15 januari i förpackningar om 3 liter.

Skriven av Malena Beijer

Elegant färg i den nya förpackningen
Elegant färg i den nya förpackningen

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.