Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Fortsatt stora volymer i offentliga lokaler

Nyheter

Fortsatt stora volymer i offentliga lokaler

INGEN BILD
Byggandet av sjukhus och andra offentliga lokaler fortsätter att öka.

Under de tre första kvartalen i år har volymen för byggande av offentliga lokaler redan passerat helåret 2010. Det visar Industrifaktas kvartalsvisa marknadsbevakning Marknadstrender Bygg.

Sektorn omfattar kommunernas, landstingens och statens byggande inklusive byggande inom energisektorn, fritid/idrott med mera. Det är byggande av sjukhus och vårdlokaler som har ökat mest.

Industrifaktas prognos visar en ökning med knappt 20 procent i år. Nästa år väntas dock en rekyl och prognosen pekar på en minskning med 12 procent.

 

Källa: Industrifakta AB Marknadssignaler & Prognoser

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.