Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Fortsatt stark tillväxt för byggmaterialanvändningen

Nyheter

Fortsatt stark tillväxt för byggmaterialanvändningen

Fortsatt stark tillväxt för byggmaterialanvändningen. Foto Harald Holm
Tillväxten i byggmaterialvärdet var hög förra året och väntas vara fortsatt stark i år.

Det totala värdet av byggmaterial, som används till ny- och ombyggnads-investeringar inom flerbostadshus samt privata och offentliga lokaler, beräknas ha ökat med 25 procent 2016 enligt Industrifaktas löpande konjunkturrapport Marknadstrender Bygg. Nybyggnad av flerbostadshus samt privata lokaler som inbegriper kontor, handel och hotell visade starkast tillväxt förra året. Utvecklingen hittills i år tyder på en fortsatt stark tillväxt enligt Industrifakta.

Om man räknar med de projekt som har startats under första kvartalet har vi redan nått upp till en tredjedel av förra årets helårsvolym av byggmaterial för flerbostadshus och lokaler. Baserat på denna tillväxttakt skulle helårsvolymen kunna växa med närmare 30 procent i år. Industrifakta är dock något mer försiktiga i sina bedömningar om den fortsatta utvecklingen i år och förväntar sig en inbromsning för lokalbyggandet under andra halvåret.

Källa Industrifakta AB, Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.