Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Fortsatt minskning för privat lokalbyggande

Nyheter

Fortsatt minskning för privat lokalbyggande

INGEN BILD
Det privata lokalbyggandet halverades 2009 jämfört med året innan, visar rapport från Industrifakta.

Den kraftigaste procentuella nedgången skedde för industrins husbyggande, som minskade med 70 procent mätt i påbörjade investeringar. Husbyggandet inom kontor, handel, hotell med mera sjönk med 30 procent. Det offentliga husbyggandet ökade med cirka 10 procent tack vare att tidigare framskjutna nybyggnadsprojekt kom igång under förra året. Utfallet redovisas i Industrifaktas kommande konjunkturrapport Marknadstrender Bygg.

Industrins byggande ökar i år

Industrifaktas prognoser tyder på en viss återhämtning för industrins byggande i år samtidigt som de offentliga husbyggnadsinvesteringarna väntas öka ytterligare med några procent. De påbörjade husbyggandet inom kontor, handel mm beräknas dock minska med ytterligare omkring 10 procent i år.

 

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadstrender_bygg_a.pdf

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.