Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Första svanenmärkta duschväggen

Första svanenmärkta duschväggen
Malmöföretaget Inredningsglas, INR, lanserar duschväggen Josephine, som är miljömärkt med Svanen.

    
 

Duschväggen Josephine, från Inredningsglas i Malmö, är först i sitt slag med miljömärkningen Svanen.

 

Duschväggens märkning med Svanen innebär bland annat att lim och fogar innehåller minimalt med miljö- och hälsofarliga ämnen. Materialen som ingår är återvinningsbara och om den behöver rivas ned är den förberedd för att kunna tas isär på ett enkelt sätt.


Förenklar städningen
Duschväggen består av en böjd glasskärm som är invikningsbar. Konstruktionen med den böjda glasskivan skapar ett undertryck som håller kvar vattnet i duschen. Designen togs ursprungligen fram för en stor hotellkedja, som behövde en duschvägg som förenklar städningen. Därefter har den alltså vidareutvecklats miljömässigt och nu kunnat miljömärkas.

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.