Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Första passivhuscertifierade ytterdörren i Sverige

Nyheter

Första passivhuscertifierade ytterdörren i Sverige

Första passivhuscertifierade ytterdörren i Sverige
Ekstrands har, som första tillverkare i Sverige, passivhuscertifierat sina ytterdörrar vilket innebär att företagets alla modeller av utåtgående ytterdörrar kan fås med U-värde från 0,58 W/m²K som tillval.

Ekstrands Dörrar & Fönster AB har erhållit passivhuscertifiering på sina utåtgående ytterdörrar. Enligt företaget är de först i Skandinavien med en passivhuscertifierad ytterdörr och först i världen med en passivhuscertifierad utåtgående ytterdörr. Certifikatet är utfärdat av “Passive House Institute” i Tyskland. 

Alla Ekstrands dörrmodeller kan fås i utförande Passiv 91 med U-värde från 0,58 W/m²K. Passiv 91 är utåtgående ytterdörrar som är anpassade speciellt för skandinaviska kunder. 

Passivhus definieras av Passivhuscentrum som "ett hus som har en hög komfort, god kvalitet, använder minimalt med energi och bidrar till minskningen av koldioxidutsläppen. Den köpta värmeenergin uppgår enbart till en femtedel av dagens byggnadskrav." För att klassas som Passivhus behöver flera olika krav uppfyllas. Den svenska kravspecifikation kallas FEBY 12 och det finns även en internationell kravspecifikation. På Passivhuscentrums webbplats finns mer information om Passivhus samt kravspecifikationer för nedladdning.

På Ekstrands webbplats finns mer information om företagets olika ytterdörrsmodeller som alla kan erhållas som Passiv 91.

Skriven av Anna Göth

Exempel på Ekstrands passivhuscertifierade ytterdörrar, Ascot 300 vit och svart
Exempel på Ekstrands passivhuscertifierade ytterdörrar, Ascot 300 vit och svart
Exempel på Ekstrands Passivhuscertifierade ytterdörrar, Torino 131 och Duoro 104
Exempel på Ekstrands Passivhuscertifierade ytterdörrar, Torino 131 och Duoro 104
Passivhuscertifiering utfärdad av Passive House Institute, Tyskland
Passivhuscertifiering utfärdad av Passive House Institute, Tyskland

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.