Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Första passivhuscertifierade ytterdörren i Sverige

Nyheter

Första passivhuscertifierade ytterdörren i Sverige

Första passivhuscertifierade ytterdörren i Sverige
Ekstrands har, som första tillverkare i Sverige, passivhuscertifierat sina ytterdörrar vilket innebär att företagets alla modeller av utåtgående ytterdörrar kan fås med U-värde från 0,58 W/m²K som tillval.

Ekstrands Dörrar & Fönster AB har erhållit passivhuscertifiering på sina utåtgående ytterdörrar. Enligt företaget är de först i Skandinavien med en passivhuscertifierad ytterdörr och först i världen med en passivhuscertifierad utåtgående ytterdörr. Certifikatet är utfärdat av “Passive House Institute” i Tyskland. 

Alla Ekstrands dörrmodeller kan fås i utförande Passiv 91 med U-värde från 0,58 W/m²K. Passiv 91 är utåtgående ytterdörrar som är anpassade speciellt för skandinaviska kunder. 

Passivhus definieras av Passivhuscentrum som "ett hus som har en hög komfort, god kvalitet, använder minimalt med energi och bidrar till minskningen av koldioxidutsläppen. Den köpta värmeenergin uppgår enbart till en femtedel av dagens byggnadskrav." För att klassas som Passivhus behöver flera olika krav uppfyllas. Den svenska kravspecifikation kallas FEBY 12 och det finns även en internationell kravspecifikation. På Passivhuscentrums webbplats finns mer information om Passivhus samt kravspecifikationer för nedladdning.

På Ekstrands webbplats finns mer information om företagets olika ytterdörrsmodeller som alla kan erhållas som Passiv 91.

Skriven av Anna Göth

Exempel på Ekstrands passivhuscertifierade ytterdörrar, Ascot 300 vit och svart
Exempel på Ekstrands passivhuscertifierade ytterdörrar, Ascot 300 vit och svart
Exempel på Ekstrands Passivhuscertifierade ytterdörrar, Torino 131 och Duoro 104
Exempel på Ekstrands Passivhuscertifierade ytterdörrar, Torino 131 och Duoro 104
Passivhuscertifiering utfärdad av Passive House Institute, Tyskland
Passivhuscertifiering utfärdad av Passive House Institute, Tyskland

Nyheter

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.