• Nyheter
  • Första laddstolpen i klassisk stil

Nyheter

Första laddstolpen i klassisk stil

JOM laddstolp i klassisk
Utvecklingen av elbilar har ständigt följt bilens historia. Först nu när elbilen nått upp i stabil prestanda ökar även behovet av lättillgängliga laddstolpar i alla typer av stadsmiljöer. JOM är därför först ut med att presentera Laddstolpe Klassisk av gjutjärn, för att värna om och bevara klassiska miljöer.

JOM, Järn i Offentlig Miljö, är tillverkare av dekorativa gjutjärns- och smidesprodukter för skydd, utsmyckning och funktion i offentlig och privat miljö. Som ett led i att värna värdefull kulturmiljö och bejaka framtidens samhällsomställningar lanseras Laddstolpe Klassisk designad av Mattias Hagman, verksam på företaget. 

Laddstolpe Klassisk integreras med extern laddteknik och är kompatibel med flera leverantörers teknik. Den har en enkel utformning med tvillinguttag och en tilltagen installationslucka. En sidolucka är gjord av plast för att möjliggöra att signaler mellan användarens mobil och laddenheten kommer fram. 

Logotyper och stadsvapen kan läggas till på laddstolpen redan vid gjutningen. Den är vandalsäker genom sitt tåliga material och kräver också minimalt med underhåll. Montering görs på ett betongfundament med adapter, stolpens bas är 260 mm bred och dess höjd är 1225 mm. Skyddsmålning i valfri RAL-kulör.

Gjutjärn är ett mycket tåligt och beprövat material med lång livscykel, en värdefull egenskap är att gjutjärn inte rostar. JOMs Laddstolpe Klassisk är producerad i Sverige av 80% återvunnet järn.


Skriven av Jenny Öhlund

Elektronik från extern leverantör installeras i stolpen
Elektronik från extern leverantör installeras i stolpen
Laddstolpe klassisk är anpassad för kulturhistoriska miljöer
Laddstolpe klassisk är anpassad för kulturhistoriska miljöer

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.