• Nyheter
  • Första laddstolpen i klassisk stil

Nyheter

Första laddstolpen i klassisk stil

JOM laddstolp i klassisk
Utvecklingen av elbilar har ständigt följt bilens historia. Först nu när elbilen nått upp i stabil prestanda ökar även behovet av lättillgängliga laddstolpar i alla typer av stadsmiljöer. JOM är därför först ut med att presentera Laddstolpe Klassisk av gjutjärn, för att värna om och bevara klassiska miljöer.

JOM, Järn i Offentlig Miljö, är tillverkare av dekorativa gjutjärns- och smidesprodukter för skydd, utsmyckning och funktion i offentlig och privat miljö. Som ett led i att värna värdefull kulturmiljö och bejaka framtidens samhällsomställningar lanseras Laddstolpe Klassisk designad av Mattias Hagman, verksam på företaget. 

Laddstolpe Klassisk integreras med extern laddteknik och är kompatibel med flera leverantörers teknik. Den har en enkel utformning med tvillinguttag och en tilltagen installationslucka. En sidolucka är gjord av plast för att möjliggöra att signaler mellan användarens mobil och laddenheten kommer fram. 

Logotyper och stadsvapen kan läggas till på laddstolpen redan vid gjutningen. Den är vandalsäker genom sitt tåliga material och kräver också minimalt med underhåll. Montering görs på ett betongfundament med adapter, stolpens bas är 260 mm bred och dess höjd är 1225 mm. Skyddsmålning i valfri RAL-kulör.

Gjutjärn är ett mycket tåligt och beprövat material med lång livscykel, en värdefull egenskap är att gjutjärn inte rostar. JOMs Laddstolpe Klassisk är producerad i Sverige av 80% återvunnet järn.


Skriven av Jenny Öhlund

Elektronik från extern leverantör installeras i stolpen
Elektronik från extern leverantör installeras i stolpen
Laddstolpe klassisk är anpassad för kulturhistoriska miljöer
Laddstolpe klassisk är anpassad för kulturhistoriska miljöer

Nyheter

Kommunikativ videodörrklocka

Verisure utökar sitt produktsortiment för hemlarm med en smart videodörrklocka - Arlo Video Doorbell - ett digitalt dörröga med en tvåvägs mikrofon och högtalare som gör att man både kan se och tala med den som ringer på dörren även om man inte är hemma.

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

När de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under 2020 summeras, visar det sig att de regionala skillnaderna är stora. Bland storstadsregionerna är det Skåne som har utvecklats starkast, men sett till hela landet är det i Mellansverige som investeringarna har ökat kraftigast, det visar NAVET Analytics nya konjunkturrapport som presenteras i slutet av mars.