• Nyheter
  • Försäljningsökningen av byggmaterial planar ut

Nyheter

Försäljningsökningen av byggmaterial planar ut

Försäljningsökningen av byggmaterial planar ut
Under de senaste tre månaderna har omsättningen i den byggrelaterade handeln ökat med 5 procent. Det innebär en halvering av tillväxten om man jämför tillväxten under samma period 2020 i relation till 2019.

Som helhet har omsättningen i den byggrelaterade handeln ökat med 9 procent under perioden januari-september i år jämfört med samma period 2020. Trenden visar en tydlig inbromsning av ökningstakten enligt NAVET Analytics, som presenterar siffrorna i företagets löpande månadsbrev. Under första halvåret i år låg ökningen på 11 procent och under årets första månader var tillväxten ännu högre.

Utvecklingen ligger i linje med NAVET Analytics prognoser, som tidigt i år markerade att man förväntade sig en inbromsning av försäljningsökningen av byggmaterial under hösten, i takt med att pandemieffekterna på renoveringsaktiviteten klingar av. 

Källa: NAVET Analytics

NAVET Analytics redaktion
NAVET Analytics redaktion

Nyheter

Den nya flexibla färgskrapan

2022-01-17
Måleriverktyg

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!

Mattsvart takavvattning

2022-01-14
Takavvattning

Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!