Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Förenklat byggande genom att slopa detaljplanen

Nyheter

Förenklat byggande genom att slopa detaljplanen

Förenklat byggande genom att slopa detaljplanen
Statlig utredning förslår att bostadsbyggande görs till riksintresse

Dagens långa planläggningstider, ibland upp till 10 år från idé till färdigt hus, har setts över av en statlig utredning. I förslaget föreslås handläggningstiderna från kommunerna att kunna halveras genom en mer förenklad byggprocess och att översiktsplanen kan byta namn till områdesplan, vilket skulle innebära att det går att söka bygglov direkt utan att detaljplanen är färdig.

Utredningen konstaterar också att bygglovet borde kunna avskaffas för mindre tillbyggnader, upp till 15 kvm, och i anslutning till huset. Genom förslaget som presenteras föreslås även bostadsbyggande bli ett riksintresse, något som kan innebära påtryckningar för kommunerna att upprätta en plan för deras bostadsförsörjning

Källa: Industrifakta 

Förenklat byggande genom att slopa detaljplanen
Förenklat byggande genom att slopa detaljplanen

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.